IFFHS: Ancelotti harmadik edzőként érte el a 200 BL-mérkőzést

Vágólapra másolva!
2023.10.25. 12:41
null
Carlo Ancelotti harmadik edzőként érte el a 200 meccset a Bajnokok Ligájában (Fotó: Getty Images)
Carlo Ancelotti, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője 200. Bajnokok Ligája-mérkőzésén ült a kispadon kedden, a Braga ellen 2–1-re megnyert idegenbeli találkozón az IFFHS kimutatása szerint.

 

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet honlapja kiemelte: az olasz tréner Alex Ferguson és Arsene Wenger után érte el ezt a mérföldkövet. Ancelotti 115. sikerével beérte a legendás skót szakvezetőt, Fergusont a legtöbb megnyert BL-összecsapás örökrangsorában.

A meccs győztes gólját szerző Jude Bellingham a második olyan futballista Christian Karembeu (1998) után a királyi gárdában, aki első három találkozóján betalált az 1992 óta Bajnokok Ligája néven futó sorozatban.

A vendég Bayern Münchennel szemben alulmaradt Galatasaray közel fél év, 23 veretlenül megvívott tétmérkőzés (20 győzelem, 3 döntetlen) után kapott ki ismét. A bajor együttes a csoportkörre vonatkozó három rekordját is tovább javította, egyet pedig megdöntött: sorozatban 16. találkozóját nyerte (más klub nem tudhat tízmeccsesnél hosszabb sorozatot magáénak); 37 meccse veretlen (34 győzelem, 3 döntetlen, más klub nem ért el 30-nál hosszabb szériát); idegenben 19 meccse veretlen (a korábbi rekord 17 volt), és 8. egymást követő idegenbeli sikerét aratta (megelőzve a 2019 és 2021 között hetes szériát teljesített Juventust).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik