BL: veretlen csapat vár a Bayern Münchenre kedd este

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 10:48
null
Mauro Icardi (fehérben) versenyt fut az idővel: a Galatánál remélik, rendbe jön a sérülése, és játszhat a Bayern ellen (Fotó: AFP)
A héten folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzéssorozata – a keddi program keretében a Galatasaray a Bayern Münchent fogadja Isztambulban. A török együttes még veretlen az idényben, a bajor csapat pedig az RB Leipzig ellen augusztusban 3–0-ra elveszített német Szuperkupa-mérkőzés óta nem kapott ki.

 

A Galatasaray a legutóbbi BL-fordulóban 3–2-re győzött a Manchester United otthonában, és szombaton a Besiktas ellen 2–1-re megnyert rangadóval hangolt. Érthető tehát, hogy a hazaiak optimistán várják a keddi összecsapást. A vendégek nem számíthatnak a sérült Neuerra, Goretzkára, Upamecanóra és Gnabryra.

Kulcskérdés, hogy a török együttes nagyszerűen teljesítő támadója, Mauro Icardi vállalhatja-e a játékot. Az argentin csatár győztes gólt szerzett az Old Traffordon, a hétvégén duplázott a Besiktas ellen, és kilenc mérkőzésen tíz gólt szerzett a bajnokságban. Jelenleg Európa egyik legjobb formában lévő támadója, csakhogy a hétvégén kisebb bokasérülést szenvedett. Bár ő jelezte, hogy játszani akar, a török lapok szerint az orvosi stáb csak a találkozó előtt dönti el, hogy a 30 éves futballista bevethető-e.

És hogy mire számíthatnak a bajorok Törökországban? Erre a klub korábbi német futballistája, a 2015 és 2017 között a Galatában futballozó, világbajnok Lukas Podolski adott választ a Bayern hivatalos honlapjának.

„Ez az utóbbi tíz-tizenöt év legjobb Galatasaraya – mondta a lengyel Górnik Zabrze 38 éves csatára. – A bajnokságban és a BL-ben is bizonyította, mennyire erős, a Manchester United legyőzése óta még lelkesebbek a szurkolók. Mindenki hisz abban, hogy a csapat továbbjut a csoportból. Izgalmas, jó mérkőzést várok, a stadionban fantasztikus lesz a hangulat. Minden hazai találkozót élveztem, amikor a Galatasarayban futballoztam. A mai napig tartom a kapcsolatot a klubbal, a nyáron is eltöltöttem néhány napot Isztambulban.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR – a keddi program
3. FORDULÓ
A-CSOPORT

18.45: Galatasaray (török)–Bayern München (német) (Tv: Sport1)
21.00: Manchester United (angol)–FC Köbenhavn (dán) (Tv: Sport2)
B-CSOPORT
21.00: Sevilla (spanyol)–Arsenal (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Lens (francia)–PSV (holland)
C-CSOPORT
21.00: Braga (portugál)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Union Berlin (német)–Napoli (olasz)
D-CSOPORT
18.45: Internazionale (olasz)–Salzburg (osztrák)
21.00: Benfica (portugál)–Real Sociedad (spanyol)

CSOPORTÁLLÁSOK ITT!

Harry Kane, a Bayern München csatára bevetésre készen és gólra éhesen várja a Galatasaray elleni BL-csoportmeccset (Fotó: AFP)
Harry Kane, a Bayern München csatára bevetésre készen és gólra éhesen várja a Galatasaray elleni BL-csoportmeccset (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik