BL, A-csoport: Nem lesz mindig szerencsénk – Thomas Tuchel

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 23:56
null
Tuchel nem teljesen elégedett a csapatával (Fotó: AFP)
Mint arról már beszámoltunk, a Bayern München hihetetlenül mozgalmas találkozón 4–3-ra legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája A-csoportjában. A mérkőzés után a vezetőedzők, az egyik gólszerző, Harry Kane és a nagy hibát elkövető André Onana is felemás érzésekkel értékeltek.

 

Az utóbbi időkben rengeteg nehézséggel küzdő Manchester United menedzsere, Erik ten Hag a meccs után arról beszélt, mennyire csalódott a végeredmény miatt.

„Ha három gólt lősz a Bayernnek, akkor muszáj pontot szerezned. Rengeteg minden van most ellenünk, de mi magunk vagyunk a saját szerencsénk kovácsai. Bárki kövessen el egy hibát, csapatszinten kell azt kijavítanunk. Ma is megmutattuk, hogy képesek vagyunk erre, de sokszor megkönnyítettük az ellenfelünk dolgát.”

A Bayern vezetőedzője, az eltiltását töltő Thomas Tuchel nem volt elragadtatva a találkozó végeredményétől.

„Kicsit paradox volt, hogy a második félidőben játszottunk jobban, mégis akkor kaptunk több gólt. Ez a győzelem fontos, hogy magabiztosak legyünk, de van még min dolgoznunk. Nem vagyok száz százalékosan elégedett, tisztában kell lennünk vele, hogy a szerencse nem mindig a mi oldalunkon áll majd.”

A Bayern angol csatára, Harry Kane elmondta, nagyok felé az elvárások, de izgatottan várja, mi vár még rá a klubnál.

„Pár percre lankadt a figyelmünk, de örülök a végeredménynek. Természetesen nagyszerű érzés volt betalálni. Mikor sok pénzt fizetnek az emberért, akkor sokat is várnak tőle, így folyamatosan azon dolgozom, hogy megszolgáljam a bizalmukat. A csapattársaimmal is egyre jobban egymásra hangolódunk, nagyon várom, mit hoz a jövő” – jelentette ki bizakodva az angol.

A United hatalmas hibát elkövető kapusa, André Onana letörten nyilatkozott a meccs után.

„Jól kezdtünk, a hibám után azonban elvesztettük az irányítást. Nehéz helyzet ez a csapatnak és nekem is. Tanulnom kell ebből, és erősebbé kell válnom. Életem egyik legrosszabb meccse volt, s tudom, még sokat kell bizonyítanom, de nagy céljaim vannak a klubnál.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER UNITED (angol) 4–3 (2–0)

München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
BAYERN:
Ulreich – Laimer, Upamecano, Kim Min Dzse, A. Davies – Kimmich, Goretzka – L. Sané (M. Tel, 87.), Musiala (Choupo-Moting, 75.), Gnabry (Coman, 63.) – Kane (Th. Müller, 87.).Másodedző:Lőw Zsolt
MAN. UNITED:
A. Onana – Dalot, Lindelöf, Lisandro Martínez, Reguilón – Casemiro, Eriksen (McTominay, 69.) – Pellistri (Garnacho, 81.), B. Fernandes, Rashford – Höjlund (Martial, 81.).Vezetőedző:Erik ten Hag
Gólszerző:
L. Sané (28.), Gnabry (32.), Kane (53. – 11-esből), M. Tel (92.), ill. Höjlund (49.), Casemiro (88., 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik