Ferencváros: az egész napos feröeri esőzés miatt sétálni sem tudott a csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 15:10
Magyar idő szerint 18 órától tréningezik a Ferencváros a klaksvíki műfüves pályán, az előrejelzések szerint addigra eláll az eső.
Az egész napos esőzés miatt még sétálni sem tudott Feröeren az FTC (Fotók: Borbola Bence) MÉG TÖBB FOTÓÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Az egész napos esőzés miatt még sétálni sem tudott Feröeren az FTC (Fotók: Borbola Bence) MÉG TÖBB FOTÓÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Mintha másik bolygón lenne az ember. A hely, ahol a vikingek utolsó leszármazottai élnek, a végtelen fjordok, öblök és bálnák világa, ahol a szomszéd faluból is hajón érkezik a pék és a friss barna kenyér. A vidék európai szem számára egészen szürreális, a végtelen zöld legelők, a fűvel borított háztetők, az óceánparti függőleges sziklafalak mind mind földöntúlivá varázsolják ezt az aprócska szigetet.

A vasárnapi napsütést és langymeleg 16 Celsius-fokot hétfőre késő novemberi időjárás váltotta, köd, eső és mindössze 9 Celsius-fok sokkolta a ferencvárosiakat. A magyar csapat a fővárosban, a 13.9 ezer lakosú Tórshavnban szállt meg, délután innen buszozik át a negyven percnyi autóútra lévő Klaksvíkba, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző magyar idő szerint 18 órától megtartsa a selejtező előtti utolsó tréninget. Az apró városka egy az egyben olyan, mintha a vikingekről szóló sorozat helyszíne lenne, a két ellenkező irányba futó fjord között, völgyben meghúzódó területen több mint ezer éve laknak, az más kérdés, hogy eredetileg négy tanya feküdt itt, amely később nőtte ki magát faluvá.

Tömegek manapság sem élnek itt, noha Klaksvík Feröer második legnépesebb városa, így is mindössze ötezren vannak.

A Ferencváros labdarúgói a pocsék időjárásban sétálni sem tudtak elmenni Tórshavnban, így az edzésig az egész napot a szállodában voltak kénytelenek tölteni. A tréning a Klaksvík stadionjának műfüves centerpályáján lesz, az előrejelzések szerint addigra eláll az eső. Sőt, ha hinni lehet a meteorológusoknak, este tizenegy órára már a nap is kisüt…

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

20.45: KI (feröeri)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik