BL: Schäfer András csapata a Hertha otthonában játssza a meccseit – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 16:37
null
A berlini Olimpiai Stadion (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) érdekelt Union Berlin hivatalos honlapján közölte, hogy a városi rivális Hertha otthonául szolgáló Olimpiai Stadionban fogja játszani hazai mérkőzéseit a Bajnokok Ligája főtábláján.

 

A fővárosi klub elnöke, Dirk Zingler a klubtagokhoz címzett – s a klubhonlapon nyilvánosságra hozott – levelében úgy fogalmazott, hogy az UEFA áldását adta arra, hogy a főképp állóhelyekkel operáló Alte Försterei Stadionban BL-mérkőzéseket rendezzenek, de ez együtt járt volna a befogadóképesség csökkenésével. Így végül – annak dacára, hogy a klub ezer szállal kötődik a 22 ezer néző befogadására alkalmas létesítményhez – az a döntés született, hogy a fővárosi együttes a 74 ezres befogadóképességű Olimpiai Stadionban fogadja ellenfeleit a legrangosabb kontinentális kupasorozatban. A legfőbb indok az volt, hogy a lehető legtöbb Union-szurkoló átélhesse a klub történetének első BL-szereplését.

Eközben az Union Berlin játékosai elkezdték a felkészülést a következő idényre. A mögöttünk hagyott idényt a Bundesliga 4. helyén záró csapat edzőközpontjában megjelent a sérüléséből lábadozó magyar válogatott középpályás, Schäfer András is.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik