BL: Rodri lett a legjobb, hét City-játékos az idény álomcsapatában

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.11. 20:02
null
A döntő egyetlen gólját szerző Rodrit választották a BL-idény legjobbjának (Fotó: Getty Images)
Szombaton a Manchester City Rodri góljával 1–0-ra legyőzte az Internazionalét a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásának döntőjében. Az UEFA az idény végeztével a finálé egyetlen gólját szerző Rodrit választotta a sorozat legjobb játékosának, míg az álomcsapatba hét Manchester City-futballista került be. Fény derült a legjobb fiatal játékos kilétére és az idény legszebb góljára is.

A Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírása lezárult, s az idény végeztével az UEFA meghatározta a sorozat legjobb játékosát, a legjobb fiatal játékosát, az álomcsapatot és az idény legszebb gólját is.

A Napoli grúz csatárát, Hvicsa Kvaracheliát választották az idény legjobb fiatal játékosának. A Napoli színeiben kilenc mérkőzésen két gólt és négy asszisztot szerző 22 éves balszélső a Milan ellen búcsúzott a legjobb nyolc között.


Az idény játékosa a döntő egyetlen gólját szerző Rodri lett, aki 12 meccsen összesen két találatot szerzett.


Az UEFA kihirdette a 2022–2023-as kiírás álomcsapatát is. A végső győztes Manchester Cityből hét futballista is bekerült. A védelemben Kyle Walker és Rúben Dias, a középpályán Rodri, John Stones és Kevin De Bruyne, míg a támadószekcióban Bernardo Silva és Erling Haaland kapott helyet a Manchester City keretéből. A Real Madridból Vinícius Júnior és Thibaut Courtois került be, a döntőt elbukó Internazionaléból pedig Alessandro Bastoni és Federico Dimarco tagja az álomcsapatnak.


Az idény góljának Erling Haaland Dortmund elleni akrobatikus találatát választották. A tíz legszebb gól közé befért két Kylian Mbappé-találat, de ott van a listán Lionel Messi, Vinícius Júnior és Kevin De Bruyne is.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 1–0 (0–0)
Isztambul, Atatürk Olimpiai Stadion, 71 412 néző. V: Szymon Marciniak (lengyel)
MANCHESTER CITY: Ederson – Akanji, R. Dias, Aké – Stones (Walker, 82.), Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Foden, 36.), Gündogan, Grealish – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola.
INTER: An. Onana – Darmian (D'Ambrosio, 85.), Acerbi, Bastoni (Gosens, 76.) – Dumfries (Bellanova, 76.), Barella, Brozovic, Calhanoglu (Mhitarjan, 84.), Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko ( R. Lukaku, 56.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Rodri (68.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A FINÁLÉ ÉLŐ FELVEZETŐJE ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik