BL: Olivier Giroud a Milan legendájának nyomába lépne

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 11:06
null
Olivier Giroud (jobbra) várhatóan a Bajnokok Ligája elődöntőjében is nagy csatát vív az Internazionale védőivel (Fotó: AFP)
Milánóban nagyon készülnek a szerda esti Milan–Internazionale labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőre. Olivier Giroud a mérkőzés előtt elmondta, hogy gyerekként mennyire rajongott Andrij Sevcsenko játékáért.

 

Minden a futball körül forog Milánóban. A városban nagyon várják a szerdai Milan–Internazionale Bajnokok Ligája-elődöntőt, és talán az is figyelemmel követi majd a találkozót, akit egyébként kevésbé érdekel a labdarúgás. Az idény elején nem sokan fogadtak volna arra, hogy a két csapat bejut a legjobb négy közé, immár viszont biztos, hogy lesz milánói együttes a június 10-i isztambuli döntőben.

A két csapat nagyjából egyforma eséllyel vághat neki a párharcnak, és míg a fekete-kékeknél Lautaro Martíneztől várnak sokat, a Milannál Olivier Giroud lehet a nyerőember. A francia csatár a bajnokságban nyolc, a BL-ben öt gólnál jár, a hétvégén gólpasszt adott a Lazio ellen 2–0-s győzelemmel záruló rangadón, a Napoli ellen 2–1-es összesítéssel megnyert BL-negyeddöntőben szintén fontos góllal vette ki a részét a továbbjutásból. Az uefa.com oldalának adott interjúban azt is elárulta, hogy korábban lett volna alkalma az Internazionaléba igazolni, de örül, hogy a Milanba szerződött. És azt is elmondta, miért.

„Kétezerhúszban lett volna lehetőségem az Interhez szerződni, de a Chelsea-nél maradtam, és megnyertük a Bajnokok Ligáját   – mondta Olivier Giroud. – Utána igazoltam a Milanhoz. A Jóisten akarta így, hogy a Milant válasszam. Ha valaki akkor azt mondja, az első idényemben bajnokok leszünk, utána pedig bejutunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, azt mondom, ez maga a szürrealitás. Örülök, hogy itt futballozhatok, már tinédzserként is figyelemmel követtem a csapatot a kilencvenes évek végén. Leginkább Andrij Sevcsenkót csodáltam. Elegáns, gyors és gólerős játékos volt, az egyik legjobb csatár, akit láttam. Olyan akartam lenni, mint ő, próbáltam el­lesni a mozdulatait. Nagyon várom már a szerda esti mérkőzést, a San Siróban mindig kiváló a hangulat, főleg ha az Inter az ellenfél. Ráadásul ez BL-elődöntő, ami tovább fokozza az izgalmakat.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
21.00:
AC Milan (olasz)–Internazionale (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
A visszavágót május 16-án rendezik.

Christian Vieri (Fotó: AFP)
Christian Vieri (Fotó: AFP)
Vieri: Az egész város lázban ég  
– Milyen érzésekkel várja a szerdai derbit?
– A napokban sétáltam egyet a városban, és mindenhol érezni a feszültséget – válaszolta Christian Vieri, az Internazionale és a Milan korábbi csatára. – A szurkolók nagyon várják a mérkőzést, szinte egész Milánó lázban ég. Lehet mondani, hogy mindkét csapatnak szerencsés volt a sorsolása, de tettek is azért, hogy ott legyenek az elődöntőben.
– Melyik csapat az esélyesebb?
– Az Internazionale jobb formában van, és a kerete is erősebb, de azt nem merném kijelenteni, hogy megnyeri a párharcot. Utálom a közhelyeket, de a derbin tényleg sohasem lehet biztosra menni.
– A húsz évvel ezelőtti elődöntőben ön is az Inter futballistája volt, akkor idegenben szerzett góllal a Milan jutott tovább. Hogy emlékszik vissza arra a csatára?
– Nem voltak szép meccsek, de ezek általában ilyenek. Sajnos előtte megsérültem a Valencia elleni negyeddöntőben, így nem játszhattam az elődöntőben. Bíztam benne, hogy a döntőre felépülök, de nem jutottunk be a fináléba. Már akkor is igazságtalannak tartottam az idegenben szerzett gól szabályát, örülök neki, hogy eltörölték. Kár, hogy ez nem húsz éve történt meg, akkor talán minden másképp alakul.
Forrás: La Gazzetta dello Sport
LAPSZEMLE
La Gazetta dello Sport: Az olasz sportlap kiemelten foglalkozik a derbivel. A lap szerint KIEGYENSÚLYOZOTT, IZGALMAS CSATÁRA VAN KILÁTÁS. A szerdai mérkőzés nagy kérdése, hogy a Milannál bevethető lesz-e a sérüléssel bajlódó Rafael Leao.
Tuttosport: Az egész városban NAGYON VÁRJÁK MÁR a derbit, írja az olasz lap, amely természetesen felidézi a 2003-as elődöntőt is, amelyben idegenben szerzett góllal a Milan jutott tovább, hogy aztán megnyerje a Juventus elleni finálét.
Corriere dello Sport: Az olasz sportlap cikke szerint keddtől Milánó szívében, a dómnál FÉNYJÁTÉKKAL KÉSZÜLNEK a házigazda Milan címerét megjelenítve. Bizonyára rengeteg szurkoló megy ki, hogy képet készítsen a szerda esti találkozó előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik