BL: Kis tapasztalat? Megvan, de Zlatant nem használhattuk – Pioli

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 09:01
null
Stefano Pioli a Milanban megvan a tapasztalat, de a sérült Zlatan Ibrahimovic nem léphetett pályára a BL-elődöntőben (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Inter Lautaro Martínez góljával a visszavágón is legyőzte a városi rivális AC Milant, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája isztambuli döntőjébe. A mérkőzés után Stefano Piolit, a fekete-pirosak vezetőedzőjét többek között arról is kérdezték, hogy egy kis tapasztalat hiányzott-e a továbbjutáshoz, melyre frappáns választ adott.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Stefano Piolit arról kérdezték, hogy az Inter és a Milan közti tapasztalatbeli különbsség döntötte-e el a párharcot.

„Vannak tapasztalt játékosaink, de Zlatant sajnálatos módon nem használhattuk. A klub politikája elégedettséggel tölt el, mert idén versenyképesek voltunk a Bajnokok Ligájában, de a bajnokságban már kevésbé. Az idény végén értékelünk, hogy megértsük, mi működött és mi nem. Ez az évad sok mindenre megtanította a Milant és sokat tanultunk” – fogalmazott Pioli a tuttomercatoweb.com szerint.

„Csak csalódott vagyok. Igaz, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe és erre büszkének kell lennünk, de a döntőről álmodtunk és le akartuk győzni a riválisunkat. A sikertelenség csalódást okoz, de most a bajnokságra kell koncentrálnunk, mert az igazi kudarc az lenne, ha jövőre nem játszhatnánk a Bajnokok Ligájában” fűzte hozzá az AC Milan vezetőedzője.

Paolo Maldini, a fekete-pirosak igazgatója is arról beszélt, hogy most fontos céljuk a BL-ben való indulás kiharcolása.

„Elődöntőbe jutni nagyszerű mérföldkő, de nem számítottunk rá. Természetesen az Inter ellen veszíteni fájdalmasabb, mintha más ellen kaptunk volna ki, de ez egy teljesen váratlan utazás volt. Talán az Inter játéka problémát okoz nekünk, de az elmúlt hetekben olyan csapatok ellen is küszködtünk, melyek kevésbé erősek vagy tekintélyesek” – fogalmazott Maldini a Football Italia szerint, aki nyolcasra értékelné a Milan idényét, ha sikerül a Serie A-ban a legjobb négy között zárnia a csapatnak.

„Még nem állunk készen arra, hogy két versenyben is ott legyünk. Ezt elmondtuk a médiának és a vezetőségnek is. Ez egy négy évvel ezelőtt megkezdett út, amely nagy gazdasági és sporteredményeket igényelt, fiatalokat építettünk a csapatba és nagyjából három évvel fiatalabb a csapat átlagéletkora, mint az Interé, ez a tapasztalatlanság pedig megmutatkozik ezen a szinten” – fogalmazott a legendás védő.

A Milan búcsújáról a Corrierének megszólalt a csapat korábbi edzője, Fabio Capello is.

„A Milan szintje egyértelmű volt most, az Interé pedig egyértelműen magasabban volt, mind a kezdők, mind a kispadok tekintetében. A Milannak olyan játékosokat kell találnia, akik többet hozzá tudnak tenni a játékhoz. Sokkal több kell a nemzetközi versenyképességhez” – vont mérleget Capello, aki Piolinak is odaszúrt, mert nem értette Sandro Tonali szerepkörét a rendszerben.

„Az Inter legyőzte a Rossonerit és berepült a döntőbe. Milánó egyik fele sír, a másik nevet” – írta címlapján a La Repubblica.

„Delírium Inter” – írta címlapján a Gazzetta dello Sport, míg a Corriere dello Sport azt emelte ki, hogy a kék-feketék 13 év után jutottak be ismét a BL-döntőbe.

„InterSztambul” – összegzett egy szójátékkal a Tuttosport címlapja.

A Football Italia az Inter elnökét, Steven Csangot is megszólaltatta a döntőbe jutás után.

„Hetedik éve vagyunk itt és voltak olyan játékosok, akik soha nem játszottak a Bajnokok Ligájában. Most bejutottunk a döntőbe, így elvégeztük a dolgunkat, visszajuttatva az Intert a csúcsra” – húzta alá Csang, aki szerint amíg itt vannak, minden nap azért dolgoznak, hogy az Inter jelenlegi pozícióját megtartsa.

„Az átigazolási időszak mindig egy lehetőség a fejlődésre. Sok szakember van körülöttem és az eredmények azt bizonyítják, hogy jól dolgoztunk” – jegyezte meg a klubelnök.

Érdekesség, hogy a két milánói csapat ebben az idényben ötödször találkozott egymással, ezek közül pedig az utóbbi négyet a kék-feketék nyerték. Olyan pedig az 1973–1974-es idény után másodszor történt, hogy az Inter négyszer is legyőzze a Milant egy évadon belül.

Simone Inzaghiéknak pedig a június 10-i isztambuli finálé a harmadik döntője lesz ebben a kiírásban az olasz Szuperkupa és az Olasz Kupa után – a csapat hasonlóra a 2010–2011-es évadban volt képes, amikor José Mourinho vezetésével triplázott.

Az Intert vezető Simone Inzaghi viszont mindössze a második olasz edző Giovanni Invernizzi után (aki 1972-ben volt képes hasonlóra), aki európai kupa döntőjébe jutott az Interrel, Lautaro Martínez pedig a harmadik olyan argentin labdarúgó (Julio Cruz és Hernán Crespo után) lett, aki az Inter színeiben egy idényen belül elérte a tíz gólt a nemzetközi porondon.



 

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Internazionale (olasz)–Milan (olasz) 1–0 (0–0)
Milánó, San Siro, 75 567 néző. Vezette: Turpin (franca)
INTER: An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella (Gagliardini, 84.), Calhanoglu, Mhitarjan (Brozovic, 43.), Dimarco (Gosens, 66.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 84.), Dzeko (R. Lukaku, 66.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
MILAN:
Maignan – Calabria, Thiaw (Kalulu, 64.), Tomori, Theo Hernandez – Tonali, Krunic – Messias (Saelemaekers, 79.), Brahim Díaz (Origi, 79.), Leao – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző:
Lautaro Martínez (74.)
Továbbjutott: az Internazionale, 3–0-val (kettős győzelemmel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik