BL: többhetes kényszerpihenő vár a Real Madrid védőjére

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 11:17
null
Alaba (4) a Chelsea ellen sérült meg (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutó Real Madrid hetekig nem számíthat David Alabára, aki a Chelsea elleni, 2–0-ra megnyert negyeddöntős visszavágón sérült meg kedd este.

 

A 99-szeres osztrák válogatott védő a londoni mérkőzésen kezdőként lépett pályára, de a szünetben az öltözőben maradt, a lefújás után pedig Carlo Ancelotti, a Real olasz vezetőedzője azt mondta, David Alabának a combhajlító izma lett túlterhelve. A tréner ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a 30 éves futballista a BL elődöntőjében már újra bevethető lesz.

A fináléba kerülésért rendezendő párharc első mérkőzését május 9-én vagy 10-én játssza a Madrid, vélhetően az angol bajnoki címvédő Manchester Cityvel, amely 3–0-s előnyről vág neki szerdán (ma) este a Bayern München elleni visszavágónak Németországban. A Real Madrid május 6-án Király-kupa-döntőt vív az Osasunával.

Alabának ebben a naptári évben ez már a harmadik kényszerszünete, izomproblémák miatt január elejétől február elejéig, majd február végétől március végéig sem volt bevethető.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CHELSEA FC (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–2 (0–0)
London,
Stamford Bridge, 39 453 néző. Vezette: Orsato (olasz)
CHELSEA: Kepa – Chalobah, Thiago Silva, W. Fofana – R. James, Kanté, Enzo Fernández (Sterling, 67.), Kovacic, Cucurella (Mudrik, 67.) – C. Gallagher (Joao Félix, 67.), Havertz (Mount, 76.). Menedzser: Frank Lampard
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (Nacho, 81.), Éder Militao, Alaba (Rüdiger, a szünetben), Camavinga – Valverde, Kroos (Ceballos, 76.), Modric – Rodrygo (Asensio, 81.), Benzema (Tchouaméni, 71.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Rodrygo (58., 80.)

Továbbjutott: a Real Madrid 4–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik