BL: Spalletti Kovács István és a Napoli-szurkolók miatt dühöngött

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.13. 09:19
null
Luciano Spalletti Kovács István játékvezető több döntésével sem értett egyet (Fotó: AFP)
A Napoli vezetőedzője, Luciano Spalletti elismeréssel beszélt az AC Milanról a két csapat szerdai BL-negyeddöntője után, ugyanakkor az is érződött szavaiból, nehezen viseli el csapata 1–0-s vereségét.

 

„A mérkőzés utólagos kommentálása időpocsékolása, a történteken úgysem tudunk változtatni – kezdte a szerdai, milánói vereség utáni értékelését a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Luciano Spalletti, a Napoli vezetőedzője. – Remek hozzáállást láttam a csapattól, tíz emberrel is nyerni akartunk Milánóban. Gratuláltam Maignan védéséhez, a Milan nagyszerű csapat, ügyes srácok alkotják, úgy játszott, ahogy az várható volt.”

A folytatásban a hiányzások kapcsán arról is beszélt a vendégek mestere, hogy André-Frank Anguissa kiállítása azért különösen fájó, mert már éppen le akarta cserélni a középpályást, amikor megkapta a második sárga lapját.

„A szezonnak ebben a szakaszában minden hiányzás káros, de vannak olyan játékosaink, akiik pótolni tudják a hiányzókat, ezért tartunk ott, ahol. Bízunk a keretünkben. Anguissa elvesztése miatt szomorúak vagyunk, igazságtalannak érzem, hogy nem számíthatok rá, de nem tehetünk semmit. Már küszöbön állt a lecserélése, egy-két percen múlt, nem fordítottam elég figyelmet a játékvezetőre” – fogalmazott Spalletti. Az olasz mester Kovács István ténykedése kapcsán előbb kijelentette, hogy nem foglalkozik a játékvezetővel, ez nem az ő szerepe, majd mégis egyenként kitért arra, hogy milyen eseteket kifogásolt.

A pillanat, amikor Kovács István kiállította André-Frank Anguissát (Fotó: AFP)
A pillanat, amikor Kovács István kiállította André-Frank Anguissát (Fotó: AFP)

 

„Nézzük meg Zielinski sárga lapját vagy azt, hogy a másik oldalon Krunic ugyanolyanért nem kapott lapot. Kim sárga lapot kapott reklamálásért (emiatt Kim Min Dzse sem játszhat a visszavágón – a szerk.), de ha a gesztusokról beszélünk, akkor annak milyen üzenete van a gyerekek felé, hogy valaki dührohamot kaphat és büntetlenül lerombolhatja a szögletzászlót, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretné (utalt Spalletti arra, amikor Leao dühében kirúgta a helyéről az első félidőben a szögletzászlót, amelyet ki is kellett cserélni, de nem kapott sárga lapot – a szerk.). Minden nyilvánvaló, nem kell kommentálnom a játékvezető döntéseit, mindenki láthatja.”

A játékvezetés kapcsán a Milan csapatkapitánya, Davide Calabria arról beszélt a meccs után, hogy Kovács István elmondta neki és a Napoli csapatkapitányának, Giovanni Di Lorenzónak, hogy technikai gondok vannak a VAR működésével, de amikor ezzel kapcsolatban később magyarázatot kért a negyedik játékvezetőtől, sárga lapot kapott.

A meccs utáni sajtótájékoztatón az is szóba került, hogy a válogatott szünet alatt izomsérülést szenvedett Victor Osimhen jövő héten, a visszavágón talán már bevethető lesz, majd a szurkolókról beszélt Spalletti, de nem a szerdai meccs kapcsán, hanem a két csapat két héttel ezelőtti, nápolyi mérkőzését hozta fel. Amikor úgy nyert idegenben a Milan 4–0-ra, hogy a hazai szurkolók némán tiltakoztak Aurelio De Laurentiis elnökkel szemben.

„Hallották ma este a szurkolókat? (Célzott Spalletti a kedvenceiket végig biztató hazai drukkerekre – a szerk.) Amikor mi játszottunk otthon, csak azt láthatuk, hogy a mi drukkereink egymás között titakoznak, ezer Milan-szurkoló pedig ünnepel. A játékosaim érzékenyek a körülöttük lévő hangulatra...”

A Milan vezetőedzője, Stefano Pioli azt hangsúlyozta a meccs után, hogy az 1–0-s győzelem után sem érzi úgy, hogy nagyobb esélyük lenne a továbbjutásra, mint a Napolinak, és ő is beszélt a szurkolókról, csak teljesen másképp...

A Milan szurkolói fantasztikus hangulatot varázsoltak a San siróba – Spalletti szerint ez a Napoli drukkerei számára is példa lehet (Fotó: AFP)
A Milan szurkolói fantasztikus hangulatot varázsoltak a San siróba – Spalletti szerint ez a Napoli drukkerei számára is példa lehet (Fotó: AFP)

 

„Mindenekelőtt annak örülök, hogy ezt az estét a rajongóinkkal tölthettük. A Milan történelme sok Bajnokok Ligája-győzelemről mesél, de az elmúlt években csak álmodoztunk arról, hogy ide kerülhetünk, ezért most szerettük volna kiélvezni – idézi Piolit a Sky Italia. – A meccs elején nem építkeztünk megfelelően hátulról, ez lehetőséget adott a Napolinak a támadásokra, de így is sikerült megszerezni három év után az első hazai sikerünket a Napoli ellen. Azonban ez még csak az első felvonás volt. A továbbjutásra ugyanúgy ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét csapatnak, mint a kezdőrúgás előtt. Megvan a stratégiánk a visszavágóra is, de ez persze az ellenfél játékának függvényében változhat. A Napoli a mai meccsen például sokkal agresszívebb volt, mint legutóbb. A mérkőzés elején volt egy kis szerencsénk, de végig megtartottuk a koncentrációnkat. Sajnáljuk, hogy az utolsó tíz percben nem tudtunk újabb gólt szerezni, de a továbbjutás kérdése nyitott maradt, és ez volt a célunk.”

Piolit megkérdezték arról is, álmodik-e a BL-elődöntőről, amire annyit válaszolt, álmodni éjszaka kell, a nappal arra való, hogy az ember dolgozzon az álmaiért...

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MILAN (olasz)–NAPOLI (olasz) 1–0 (1–0)
Milánó,
San Siro, 74 742 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
MILAN:
Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Tonali, Krunic – B. Díaz (Rebic, 80.), Bennaszer (Saelemaekers, 67.), R. Leao – Giroud.Vezetőedző:Stefano Pioli
NAPOLI:
Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min Dzse, Mário Ruí (Olivera, 81.) – Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombele, 81.) – Lozano (Raspadori, 69.), Kvarachelia (Politano, 81.), Elmasz. Vezetőedző: Luciano Spaletti
Gólszerző:
Bennaszer (40.)
Kiállítva:
Anguissa (74.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik