BL: Összeszorított foggal, szenvedve, de megérdemelten jutottunk tovább – Pioli

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 23:50
null
Stefano Pioli nagy szívvel megáldott csapat edzője (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, 1–1-es döntetlent játszott egymással a Napoli és a Milan a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, ezzel a Milan 2–1-es összesítéssel bejutott az eldöntőbe. Reakciók.

 

„Jól emlékszünk a 2020-as meccsre a Rio Ave ellen (a Milan óriási csatában, tizenegyesekkel jutott tovább az Európa-liga csoportkörébe – a szerk.) – emlékezett vissza Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője. Hosszú utat tettünk meg azóta. A Milannál esélytelenebbnek tartottak minket, de én egy nagy szívvel megáldott csapat edzője lehetek. Összeszorított foggal, szenvedve, de megérdemelten jutottunk tovább. Gratulálok a fiúknak. Lesz még két gyönyörű, ösztönző és nagyon nehéz találkozónk az elődöntőben. Sokat értünk el, de abszolút nem akarunk megállni.”

„Olyan fáradt vagyok, hogy holnap rátelepedek a kanapéra, felteszem a lábam, és úgy nézem meg az Inter és a Benfica meccsét ˜– árulta el Fikayo Tomori a BT Sportnak. – Egyszerűen csak boldogok vagyunk, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Nyilván nagyszerű lenne az Interrel játszani, de a Benfica is erős csapat.”

„Nagyszerűen játszottunk ma, helyzeteket alakítottunk ki, és mindent beleadtunk a végéig – mondta Alex Meret, a Napoli kapusa a DAZN-nek. Csalódottak vagyunk mert tovább akartunk jutni. Ez nem teszi semmissé a nagyszerű évadunkat.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
NAPOLI (olasz)–AC MILAN (olasz) 1–1 (0–1)
Nápoly, Diego Armando Maradona Stadion, 52 728 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
NAPOLI: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (Östigard 74.), Juan Jesus, Mário Rui (Olivera 34.) – Ndombele (Elmas 63.), Lobotka, Zielinski (Raspadori 74.) – Politano (Lozano 34.), Osimhen, Kvarachelia. Vezetőedző: Luciano Spalletti
AC MILAN: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Tonali, Krunic – Brahim Díaz (Junior Messias 59.), Bennaszer, Rafael Leao (Saelemaekers 84.) – Giroud (Origi 68.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző: Osimhen (90+3.), ill. Giroud (43.)

Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott: az AC Milan 2–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik