Otthon is nyert a Bayern, Lewandowski ismét gólt lőtt

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 20:50
null
Robert Lewandowski ismét betalált (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Bayern München 2–1-re nyert a Lazio ellen, és két győzelemmel (6–2-es összesítéssel), magabiztosan jutott a legjobb nyolc csapat közé.


BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Bayern München (német)–Lazio (olasz) 2–1 (1–0)

München,
Allianz Aréna, zárt kapuk mögött.Vezette: Kovács I. (romániai)
BAYERN MÜNCHEN:
Nübel – Pavard, J. Boateng (Süle, a szünetben), D. Alaba, L. Hernández – Kimmich (Javi Martínez, 77.), Goretzka (A. Davies, 64.) – Gnabry, Th. Müller (Musiala, 71.), Sané – Lewandowski (Chuopo-Moting, 71.). Vezetőedző: Hans-Dieter Flick
LAZIO: Reina – Marusics, Acerbi, S. Radu – Lazzari (Parolo, 57.), Milinkovics-Szavics, Escalante (Akpa Akpro, 84.), Luis Alberto (Cataldi, 75.), Faresz (Lulic, a szünetben) – J. Correa, Muriqi (Andreas Pereira, 56.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző:
Lewandowski (33. – 11-esből), Chuopo-Moting (73.), ill. Parolo (82.)

Továbbjutott: a Bayern München,két győzelemmel,6–2-es gólkülönbséggel

Ez ellen a Bayern München ellen talán csak a Néstor Sensini, Sérgio Conceicao, Alen Boksic, Marcelo Salas, Roberto Mancini, Szinisa Mihajlovics, Alessandro Nesta, Diego Simeone, Pavel Nedved, Dejan Sztankovics, Juan Sebastián Verón, Fernando Couto, Matías Almeyda, Fabrizio Ravanelli-féle Laziónak lett volna győzelmi esélye ebben a párharcban, a római 4–1-es vereség után pedig talán már annak sem.

És egy idő után már az volt az ember érzése, ha Münchenben Simone Inzaghi véletlenül a volt csapattársait nevezi be, ők is jelentettek volna annyi veszélyt a náthás Manuel Neuert helyettesítő Alexander Nübel kapujára, mint a mostani laziósok. Ciro Immobile ráadásul a kispadon kezdett, és be sem szállt, nélküle a 82. percig egy ziccert alakítottak csak ki a vendégek, de Szergej Milinkovics-Szavics fejesénél jól lépett közbe Lucas Hernández.

Nem tartalékolt a Bayern München, legalábbis ami az összeállításokat illeti, és nem tartalékolt Robert Lewandowski sem, aki lőtt egy kapufát, és értékesített egy meglehetősen könnyű síppal befújt büntetőt (a találkozót a nagykárolyi Kovács István vezette).

A hajrá felé közeledve lecserélte őt mestere, de szerencsés kézzel, lévén a helyére beállt EricMaxim Choupo-Moting azelső labdaérintéséből betalált.

A 82. percben a leálló hazai védelem mellett a csereként beállt Marco Parolo lőtt gólt, a középpályás egyébként a peches Manuel Lazzarit váltotta, akinek beleakadt egy ujja az ellenfele mezébe, és minden bizonnyal eltörött. Az olasz játékos néhány évvel ezelőtt ugyanígy törte el az egyik ujját...

Békés mederben telt a hajrá, nem fért kétség a hazai sikerhez, a Lazio legalább gólt lőtt, és szoros vereséget szenvedett: per pillanat ez a maximális teljesítménye a római csapatnak, ez ennek a párharcnak a tanulsága.


PERCRŐL PERCRE

A Lazio egyet nyert meg utóbbi 16 idegenbeli BL-meccséből, az előző 9-ből egyet sem. 2003-ban győzött utoljára idegenben, a Besiktas ellen. Hazai háromgólos vereség után még egyébként sem jutott senki sem tovább a BL-ben, BEK-ben.

A Lazio előző 14 BL-meccsén (ezzel együtt) mindkét csapat betalált, BEK-/BL-rekord.

Lewandowski 34 kanadai pontot termelt előző 32 BL-meccsén, a Bayern előző 22 hazai meccsét megnyerte, ha a lengyel betalált. Lewa 15 gólt lőtt, 5 gólpassz mellett 13 BL-meccsén a Hansi Flick-érában. És mindig nyert a Bayern! Jürgen Klopp alatt 17 gólt lőtt, 6 gólpasszal, 28 meccsen.

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Négy perc a ráadás.

86. perc Sané jobbról remek passzt ad Gnabrynak, laposan, aki ballal a jobb alsó mellé lő az ötös bal sarka elől.

84. perc Acerbi tízről a bal felső mellé fejel tízről, Milinkovics-Szavics jobb oldali beadását követően.

84. perc Jean-Daniel Akpa-Akpro be, Escalante le.

82. PERC ITT A GÓL, MARCO PAROLO fejel a jobb alsó sarok és a Süle, Martínez kettős elől a rövid alsó sarokba, három lépésről. A kapus lába között: 1–2! Pereira adott be szépen előtte balról.

77. perc Javi Martínez be, Kimmich be.

75. perc Alberto le, a Lazio legjobbja, Danilo Cataldi váltja.

74. perc Kimmich jobb oldali szögletét kiüti Reina.

73. PERC ITT A GÓL, ERIC MAXIM CHUOPO-MOTING jobbal a bal alsóba pöccinti a labdát a kivetődő Reina fölött, kissé jobbról, 13 méterről. Alaba mesteri passza után: 2–0!

72. perc Correa az ötös bal sarka elől ballal a kapusba lő, de les. Alberto sokadik szép passza ma.

71. perc Lewa le, Eric Maxim Chuopo-Moting be. Jamal Musiala meg Müllert váltja.

70. perc Joaquín Correa kap sárga lapot műesésért.

66. perc Hopp, Gnabry passzát Lewa jobbal 17-ről, középről a jobb oldali kapufa aljára lövi, a kipattanó a vetődő Reinába gabalyodik bele.

Az előző négy olasz vendég mind kikapott a Bayern otthonában.

64. perc Alphonso Davies be, Goretzka le. Három balbekkel a Bayern... Alaba megy egy sorral előrébb, Hernández eggyel beljebb. Multinacionalitás és multifunkcionalitás.

63. perc Süle rosszul találja el fejjel Kimmich bal oldali kornerét, de mindegy, mert lökött.

A Bayern előző 21 hazai BL-meccséből 20-at megnyert a sorozatban olyan csapat ellen, amely először látogatott el hozzá Münchenbe. Ómen.


Ez nem a Lazio párharca...

NEM VICC! „Manuel Lazzari megvétele szép példázata a Lazio jelenének: a remek védő Rómába kerülése után hamar a műtőasztalra került, mert egy saját ifi elleni felkészülési mérkőzésen beleakadt az egyik ujja az ellenfele mezébe, és eltörött...” 2019-ben írtuk!

56. perc Lazzari lesérül, Marco Parolo váltja majd. Per pillanat ápolás a gyepen, a kezére esett, komoly fájdalmai vannak. Beleakadt a keze Gnabry mezébe. Andreas Pereira meg Muriqit váltja.

52. perc Goretzka indítja szépen a jobbon Sanét, aki elől akrobatikus mozdulattal ment Lulics. Pontosabban Lulic, mert bosnyák.

50. perc Tiki-takázik saját 16-osa előtt a Bayern, Nübel is passzolgat picit.

48. perc Lazzari megindul, Leon Goretzka feldönti, sárga lap. A bayerneseket nem fenyegeti eltiltás, a karmester az első sárga lapos közülük. A rómaiaknak mindegy...

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Boateng le, Niklas Süle váltja. Fareszt meg Senad Lulic.

Faresz kijött, de nem folytatja.

A hazaiak négypontos előnnyel vezetik a Bundesligát. A legutóbbi négy tétmeccsüket megnyerték, ezeken összesen 16 gólt szereztek. Az Allianz Arénában 2019 novembere óta nem szenvedtek vereséget. A csoportkörben 5–1–0 volt a mérlegük, az Atlético Madrid vendégeként ikszeltek. A rómaiak az olasz bajnokságban jelenleg a hetedik helyen állnak. Az elmúlt hetekben felemás formában játszottak (4–0–4). Az elmúlt öt idegenbeli párharcukból négyet elveszítettek (1–0–4). A csoportkörben veretlenek voltak, igaz, csak két győzelmet értek el (2–4–0).



Mit mondjunk: eldőlni látszik a párharc.


Lewa: 35 meccs az idényben, 39 góllal és 8 gólpasszal. Forma 1...

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Egy perc a ráadás.

44. perc Faresz visszasántikál a pályára.

43. perc Faresz a földön, csere lesz! Ellökte Sanét, nem is nagyon, de a bal térde megfájdul, rosszul lépett.

Ó, Münchenben esik a hó!

39. perc Ember fekszik a sorfal alatt, de Lewa jobbal 23-ról fejen lövi a sorfal egyik tagját.

38. perc Gnabry megindul, Szergej Milinkovics-Szavics ellöki, Marusic gáncsolja, szabadrúgás. Előbbi kap sárga lapot.

37. perc Kimmich lő jobbal 17-ről Acerbibe, Sané szép megindulása után.

33. PERC ROBERT LEWANDOWSKI jobbal a jobb alsóba lő. Reina balra el: 1–0!

31. PERC BÜNTETŐ, Goretzka esett el a beadás után, Francesco Acerbi kap egy sárga lapot, reklamálásért, a német Muqiqi szorításában esett el. Véleményes... DE 11-ES! A VAR szerint is ért ennyit a "tucatlökés.

30. perc Pavard kiharcol a jobbon egy szögletet.

26. perc Stefan Radu kap sárga lapot Alaba felvágásáért.

A Bayern kezdője összese 161 gólt lőtt a BL-ben, a Lazióé 5-öt.. Difi.

22. perc Elrontja a Lazio, Muqiqi fejeli az ötös jobb sarka elé Alberto lágy beívelést, de Milinkovics-Szavics nagyon rosszul gurít középre, Goretzka köszöni szépen.


18 meccs óta veretlen a BL-ben a Bayern.

15. perc ZICCER, Alberto szép emelését Szavics hatról kapura fejelné, de hatalmas ment előle a nagyot nyújtózkodó Hernández!

A Bayern legutóbb 2016-ban meccselt olasz együttessel, akkor drámai körülmények között hosszabbításban ejtette ki a Juventust a legjobb tizenhat közt.

14. perc Milinkovics-Szavics amúgy sem túl erős lövése Muriqi fején csattan, Nübel a nevető harmadik.

A Bayern „valamivel” rutinosabb: 42 meccset játszott le olaszok ellen a BL és az El elődeiben, 18-szor nyert, 9-szer végzett döntetlenre és 15-ször kapott ki.

12. perc Sané jobbról középre tör, és ballal nem sokkal teker félmagasan a jobb alsó sarok mellé, 21 méterről, Faresz és Acerbi közül.

9. perc Acerbi felcsap balszélsőnek, ballábas beadását kifejeli Correa elől Alaba, a 11-espontról.

A két csapat a másik nemzet képviselői ellen pozitív mérleggel bír. A Lazio 17-szer meccselt német csapattal, hétszer nyert, négy döntetlen mellett hatszor szenvedett vereséget.

3. perc Helyzet, Sané jobb oldali beadását a hosszú sarok elől középre teszi Lewandowski, fejjel, de ment végül középen az olasz válogatott Acerbi, Gnabry elől.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek kék-fekete mezben és fehér nadrágban.

Az erdélyi Kovács István első BL-meccsét vezeti.

Fejesek


Egy kis örökmérleg: egy meccs, azon egy négy egyes német sikerrel.

JÖTTEK-MENTEK!
A Bayerntől a Lazióhoz:

2017, Progon Maloku, ingyen
2011, Miroslav Klose, i.
1996, Kristian Barbuscak

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Manuel Neuer, Kiglsley Coman, Douglas Costa, Ron-Thorben Hoffmann és Corentin Tolisso sérült, a vendégektől Jean-Daniel Akpa Akpro és Luiz Felipe maródi.


A Bayern München nem tartalékol, kerete két visszatérővel bővült: a hétvégi, Bremen elleni győztes bajnokit (3–1) kihagyó David Alaba kezd, Niklas Süle kispados. Ugyanakkor két kulcsember szereplése kérdésessé vált, Manuel Neuer és Kingsley Coman nem játszik. Előbbi náthával, utóbbi izomproblémával küszködik. A legutóbbi edzést kihagyó Neuert az elvétve védő Alexander Nübel helyettesí, aki tavalyi érkezése óta mindössze két meccsen kapott lehetőséget.

„Ezt a meccset is meg akarjuk nyerni, folytatni szeretnénk a jó sorozatunkat – nyilatkozta hivatalos sajtótájékoztatóján Hans-Dieter Flick, a bajorok vezetőedzője. – Ehhez jól kell teljesítenünk, mert a Lazio remek játékra képes. Résen kell lennünk, mindent meg kell tennünk a győzelemért.”

Még egy aprócska, kilencven perc alatt megtehető lépés hiányzik a Bayern München negyeddöntős szerepléséhez. Visszaemlékezve nyolcaddöntős párharc első felvonására, nem vállalunk túl nagy rizikót azzal, ha kijelentjük, fél lábbal a következő körben érezheti magát azután, hogy idegenben 4–1-re legyőzte a Laziót. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy a sorozat címvédője milyen formában várja a szerda esti visszavágót, csodának kellene történnie ahhoz, hogy rómaiak lépjenek a legjobb nyolc közé.

Szinte lehetetlen küldetés vár az olaszokra, míg a címvédő háromgólos előnye birtokában FÉL LÁBBAL A NEGYEDDÖNTŐBEN ÉREZHETI MAGÁT.

A mérkőzés egyik legfontosabb játékosa ezúttal is Robert Lewandowski lehet, aki a 2020–2021-es idényben 33 tétmérkőzésen már 37 gólnál jár, melyből négyet szerzett a BL-ben.

Lefutott párharc? Könnyen lehet, hiszen a BL-címvédő bajorok 4–1-re nyertek az első mérkőzésen idegenben, így látszólag csak formalitás a visszavágó. A Bayern München ráadásul a legutóbbi tíz hazai meccséből nyolcat megnyert és egyet sem vesztett el.

A következő célom? Még egy Aranycipő! – Immobile

Gigászok csatája: Sosem alszik a jobb oldalán, és mindig a desszertet eszi meg először: Robert Lewangoalski.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BAYERN MÜNCHEN–LAZIO LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik