Pró és kontra: ezért fog győzni a PSG! És ezért a Bayern München!

Vágólapra másolva!
2020.08.23. 10:51
null
(Fotók: AFP)
21.00 órától a Paris Saint-Germainé és a Bayern München csap össze a Bajnokok Ligája trófeájáért. A Nemzeti Sport két szakírója érvel az együttesek mellett.

 

SMAHULYA Ádám: Lőw Zsolt vasárnap este már BL-győztesnek vallhatja majd magát

„Bár Hansi Flick vezetőedző valóban félelmetes gépezetté alakította a Barcelonára 8–2-es, megsemmisítő vereséget mérő Bayern Münchent, a Lyon ellen 3–0-ra megnyert elődöntőben is látszott, hogy a már-már tökéletesnek tűnő csapat is sebezhető. A PSG pedig erősebb, mint a Lyon, a németek egykori kapusa, Oliver Kahn is felhívta a figyelmet arra, hogy a párizsiak ellen nem lehet hibázni.

Kylian Mbappé és Neymar személyében ugyanis két villámgyors klasszis erősíti a franciákat, mindkét csatár képes rá, hogy egy-egy váratlan és látványos húzással bármelyik védelemből bohócot csináljon. Az eddigi meccseket nézve az volt az érzésem, hogy a francia csapat sztárjai mintha felszabadultabbak lennének, és kicsit talán jobban akarnák ezt a sikert, ezért Lőw Zsolt vasárnap este már BL-győztesnek vallhatja majd magát.”

NAGY Zsolt: A bajorok lendülete egy mérkőzésre még biztosan kitart

„Minden játékossal megtalálta a közös hangot. Kiválóan szót ért a sztárokkal, elérte, hogy alárendeljék játékukat a csapat érdekeinek. Igazi kincs az edzők között” – idézi az uefa.com Jupp Heynckes, a Bayern Münchennel a 2012–2013-as idényben Bajnokok Ligáját nyerő vezetőedző véleményét a bajorokat jelenleg irányító Hans-Dieter Flickről, és egyet is lehet érteni vele.

Amióta az 55 éves szakember novemberben átvette Niko Kovac helyét a kispadon, a Bayern teljesítménye ugrásszerűen feljavult. Németországban alig akadt méltó ellenfele a klubnak, amely nemzetközi színtéren sem igazán találkozott igazi kihívóval. S ugyan minden döntő speciális helyzet elé állítja a résztvevőket, a bajorok lendülete egy mérkőzésre még biztosan kitart. Hiába Neymar, hiába Kylian Mbappé, a trófeát az idén Thomas Müller és társai emelhetik magasba.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
21.00:
Paris Saint-Germain–Bayern München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik