BL: taktikus, kemény csapat a Mol Vidi FC következő ellenfele

BOROS MIKLÓS (MALMÖ)BOROS MIKLÓS (MALMÖ)
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 08:33
null
Carlos Strandberg (balra) nagy veszélyt jelent az ellenfelek kapujára (Fotó: Imago)
Taktikus és kemény csapat benyomását keltette a Mol Vidi FC következő BL-ellenfele, a román bajnok CFR-t elbúcsúztató Malmö FF.

 

Tudósítónk, Boros Miklós a helyszínen. Malmőben nézte meg a Malmö–CFR Bajnokok Ligája-párharc szerdai visszavágóját (akárcsak az első, Kolozsváron rendezett meccset), így testközelből látta, milyen játékerőt képvisel a Mol Vidi FC következő BL-ellenfele, a Malmö.

Uwe Rösler vezetőedző együttese elsősorban idegenben nyújtott hibátlan játékának köszönhetően ejtette ki a selejtező második körében a román bajnok CFR-t 2–1-es összesítéssel, a hazai pályán játszott visszavágón az 1–1-es döntetlen tökéletesen megfelelt a játék képének. Igaz, az első félidőben két góllal is elhúzhatott volna az erdélyi csapat, ám Johan Dahlin kapus bravúrjai megakadályozták a Liga 1-es gólkirály George Tucudeant a Damjan Djokovic révén megszerzett kolozsvári előny növelésében.

Szünet után a nyári világbajnokságot is megjáró izlandi Arnór Traustason bombagóljával gyorsan jött az egyenlítés, és ezt követően már a svéd csapat uralta a meccset, főleg a CFR-s Culio kiállítása után (77. perc). A Malmö számára ekkor már a kedvező eredmény megtartása volt a legfontosabb, a mérkőzést végigéneklő 18 ezer szurkolója pedig az ellenfél mellett Andrew Dallas skót játékvezetőre is hatalmas nyomást gyakorolt. A Malmö kemény futballjának két kolozsvári játékos, Ciprian Deac és Giuseppe De Luca is áldozatául esett, előbbit még az első félidőben le kellett cserélni, utóbbi esetében pedig már cserére sem volt lehetősége a vendégcsapatnak.

A teljesen kiegyenlített svédországi találkozóval ellentétben egy héttel korábban a Malmö ragyogó taktikai győzelmet aratott Kolozsváron (1–0), kaput találó lövést sem engedélyezett a CFR-nek. Rösler idegenben a megszokott 4–4–2-es felállás helyett 5–3–2-ben küldte pályára csapatát, amely tökéletesen lezárta a széleket, és bár a támadójátékában mindkét meccsen kevés volt a fantázia, a Carlos Strandberg, Markus Rosenberg csatárpáros állandó nyomást gyakorolt a CFR védelmére és a hátulról induló labdakihozatalokra is. Hazai pályán már sokkal kezdeményezőbb, labdabirtoklásra épülő futballt játszott a svéd bajnok, a gólhelyzetek kialakításában elsősorban a bal oldali középpályás, a dán Sören Rieks játszott kiemelkedő szerepet.

Vérbeli svéd együttesként a Malmö erőssége főként a csapatjáték, a CFR elleni párharcban egyénileg csak Strandberg emelkedett ki az idegenbeli meccsen, bár a góljához kapushiba is kellett. Támadásban a bal oldalon aktívabb a svéd csapat, Behrang Safari és Rieks mellé gyakran oda húzódik ki Traustason. A két csatárra is gyakran felívelik a labdát, jóllehet a „légelhárításban” kiváló kolozsvári védőkkel szemben ez nem vezetett eredményre.

A kiegyenlített párharcot elsősorban az döntötte el a Malmö javára, hogy idegenben kihasználta a CFR hibáit.

BAJNOKOK LIGÁJA 2018–2019

SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

BAJNOKI ÁG

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Augusztus 7., kedd:
19.00, Malmö: Malmö (svéd)–Mol Vidi
VISSZAVÁGÓ
Augusztus 14., kedd:

20.00, Felcsút: Mol Vidi–Malmö (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik