Lionel Messi Rómában lehet százados a Bajnokok Ligájában

B. G.B. G.
Vágólapra másolva!
2015.09.16. 12:45
null
Lionel Messi 2009-ben BL-győzelemnek örülhetett az Olimpicóban (Fotó: Action Images)
A Barcelona szerdán Rómában kezdi menetelését a Bajnokok Ligája-címvédés felé vezető úton. A város eddig is különleges helyet foglalt el Lionel Messi szívében, mivel az első, 2009-es BL-döntőjét éppen a Stadio Olimpicóban játszotta – 2006-ban, az Arsenal ellen (2–1) sérülés miatt nem lépett pályára –, s góllal járult hozzá a Manchester United 2–0-s legyőzéséhez. Az pedig már most biztosra vehető, hogy az újabb római fellépést sem felejti el, ez lesz ugyanis a századik mérkőzése a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

Az elsőre azonban aligha gondol vissza örömmel, 2004. december 7-én a Barcelona vereséget szenvedett a Sahtar Doneck otthonában (0–2), ráadásul az első góljára majdnem egy évet kellett várnia: tíz szezonnal ezelőtt, a 2005–2006-os idényben, november 2-án a Panathinaikosz ellen (5–0) talált be először. Mondjuk azóta belelendült, immár hetvenhétnél tart. Pusztán összehasonlításképpen, ha a Roma jelenlegi keretében lévő játékosok BL-góljait összeadjuk, huszonkettővel kevesebb jön ki, igaz, Messi nélkül a barcelonai futballistáknak is „csak” hatvan góljuk lenne.

A zseniális argentin csatár egyébként az első idegenbeli BL-gólját 2007. október 2-án szerezte a Stuttgart ellen (2–0), s azóta sem fordult elő vele, hogy Barcelonától távol ne talált volna be a kapuba valamelyik szezonban. A spanyol együttes az elmúlt tíz idényben ötvenhét találkozón kilencvenkétszer talált be vendégként, ebből Messi harmincnégyet vállalt magára – a semleges pályán rendezett BL-döntőket is számolva harminchatot. S azt se felejtsük el, hogy még mindig csak 28 esztendős, tehát bőven van ideje gyarapítani góljai számát.

„Imádom Messit – jelentette ki a Roma korábbi kiváló argentin csatára, Gabriel Batistuta. – Van egyáltalán olyan, aki nem? Nincs nála jobb, egyszerűen hihetetlen. Biztos, hogy másik bolygóról érkezett.”

A Roma ellen viszont nemhogy idegenben, még hazai pályán sem talált be tétmérkőzésen, igaz, nehezen tehette volna, mivel még nem is játszott ellene, a szerdai lesz az első alkalom. Tekintve, hogy a rómaiak a legutóbbi kilenc BL-mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, míg a Barca a legutóbbi tizenegyből tízet, könnyen elképzelhető, hogy a csoportkör első fordulója után Messinek már lesz gólja az olasz csapat ellen. Ha győzelemmel is párosul, az tökéletes lenne jubileumnak.

S az első mérkőzésével ellentétben szívesen emlékezne rá évekkel később is.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-csoport
20.45: Bayer Leverkusen–BATE Boriszov
20.45: Roma–Barcelona (Tv: M4)
F-csoport
20.45: Dinamo Zagreb–Arsenal (Tv: Sport2)
20.45: Olympiakosz Pireusz–Bayern München (Tv: Sport1)
G-csoport
20.45: Dinamo Kijev–FC Porto
20.45: Chelsea–Maccabi Tel-Aviv (Tv: AMC)
H-csoport
20.45: Valencia–Zenit
20.45: Gent–Lyon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik