Női BL: a 11 gólos győzelem is kevés volt a Fradinak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.16. 17:49
A női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros 11–0-s győzelmet aratott a luxemburgi Jeunesse Junglinster felett, ám a főtáblára jutáshoz a kiütéses siker is kevés volt.

Ebere Orji hét (!), Zágor Bernadett három, Mosdóczi Evelin egy góllal vette ki a részét a győzelemből, ám mivel a Twente 7–0-ra legyőzte az izraeli ASA Tel-Avivot, az FTC-nek nem sikerült kiharcolnia a főtáblára kerülést.

NYOLC CSAPAT JUTOTT TOVÁBB
A Fradi csoportját megnyerő Twente mellett a fehérorosz FK Minszk, a görög PAOK, az izlandi Stjarnan, a román Olimpia Cluj, a szerb Szpartak Szubotica, a lengyel Medyk Konin és a finn PK-35 Vantaa jutott fel a 32 csapatos főtáblára.

A Fradi 2–0-s vereséget szenvedett az első fordulóban a Twentétől, majd 2–1-re legyőzte az ASA Tel-Avivot, és mivel a holland csapat hibátlan volt, és csak a csoportelső került a főtáblára, a Ferencvárosnak nem sikerült a bravúr.

A nyolc selejtezőcsoport gólkirálynője a Ferencváros nigériai csatára, Ebere Orji lett, aki a három mérkőzésen kilenc találatig jutott.

„Elégedett voltam a játékkal. Mivel már tét nélkül játszottunk, és várható volt, hogy nagy lesz a különbség a két csapat játéktudásában, a mérkőzés előtt meghatároztunk egy bizonyos különbséget, amennyivel meg kellett nyerni az összecsapást, ezzel is motiválva a pályán lévőket. A célunkat elértük, nemcsak a számokban, hanem a mutatott játékban is, hiszen az első perctől kezdve nagyon becsületesen dolgozott a csapat, ami jól jelzi a társaság sportemberi kvalitásait” – mondta a fradi.hu-nak Dörnyei Balázs, a Fradi vezetőedzője.

NŐI LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Jeunesse Junglinster–FTC 0–11 (0–7)
Jeunesse:
Cardoso – Raths, Nogueira, Schmitz, Reinert (Ly-Bui, 70.) – Botica, Birkel, Mendes, Ghodbane, G. de Lemos (Mayer, a szünetben) – Settanni
FTC: Németh J. – Bokor (Madarassy, 65.), Rudán, Zlidnis, Szabó D. – Krascsenics P., Horváth Zs., Bognár E., Krascsenics Cs. – Zágor (Bulatovics, 65.), Orji (Mosdóczi, 81.)
Gólszerző: Zágor (4., 45., 46.), Orji (25., 26., 30., 39., 50., 73., 76.), Mosdóczi (90.)
A fradi.hu alapján.

A csoport másik mérkőzésén:
ASA Tel-Aviv–Twente 0–7

A selejtezőcsoport végeredménye:
1. Twente 9 pont (19–0)
2. Ferencváros 6 (13–3)
3. ASA Tel-Aviv 3 (6–10)
4. Jeunesse Junglinster 0 (1–26)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik