BL: Touré Pellegrini miatt betlizik a nagy meccseken?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 16:08
Dietmar Hamann, a korábbi liverpooli labdarúgó szerint ha támadóbb felfogásban játszhatna, Yaya Touré, a Manchester City középpályása olyan hatással lehetne az angol klub játékára, mint Andrés Iniesta a Barcelonáéra.

„Az egyensúly roppant fontos a Bajnokok Ligájában a legjobb csapatok számára, ez a Barcelonában megvan, a Manchester Cityben azonban nincs. Ezt az egyensúlyt nyújtja Iniesta a Barca számára, és ezt nyújthatná Touré is a Citynek” – mondta a jelenleg szakértőként dolgozó „Didi” Hamann.„Didi” Hamann.

„A Barcelona játékát tökéletesen alakítja Iniesta. Óriási labdabirtoklás jellemző a katalánokra, rengeteget járatják a labdát, és ennek Iniesta a fő mozgatórugója.”

„Touré nem ezt a szerepet tölti be a Citynél, az ok pedig [Manuel] Pellegrini rossz taktikája. A nagy csapatok ellen nem játszik jól az elefántcsontparti, mégpedig azért, mert a City két csatárral és két támadó szellemű középpályással áll fel, így Touré túlzottan védekező szerepkörbe kényszerül. Ez a kis csapatok ellen nem gond, de a nagyok ellen már problémát jelent.”

„Nagy szüksége lesz rá a Citynek Barcelonában, de ehhez kell az is, hogy Touré szabadon játszhasson és segíthesse a támadásokat. Tudom, hogy sokoldalú futballista, a Barcelonában még belső védőt is játszott, de ő nem erre termett. Nem sok esélyük van a manchesterieknek, de még mindig több, mint a Premier League-et megnyerni, így maximális erőbedobással kell küzdeniük, ha a szezonban trófeát akarnak szerezni.”

A Barcelona–Manchester City BL-nyolcaddöntő-visszavágót ma este 20.45 órakor rendezik, az első mérkőzésen 2–1-re nyert idegenben a Barca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik