NS: Európai Loki?; Lunde anyuka; N. K. I. V. H. D. - kedd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 23:50
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
Elég lesz-e az egygólos előny Boriszovban, avagy már kedden minimum az Európa-liga csoportkörébe lép-e a Debrecen? A magyar bajnok mindenesetre 1–0-ról kezdi a BL-selejtező 3. körének visszavágóját, igaz, Kulcsár és Mihelic nélkül kénytelen pályára lépni.

Kondás Elemér együttesével ellentétben Pintér Attiláé szeptemberig biztosan nem játszik, és még az sem biztos, hogy összetartásra lesz mód. Aztán jöhetnek az Eb-selejtezők...

Katrine Lunde nemhogy szeptemberben, de az egész szezonban távol lesz a BL-győztes győri női kézisek kapujától, de ennek egyfelől örömteli, másrészt szakmailag nehézséget jelentő az oka: gyermekáldás elé néz. A norvég kapusklasszis pótlására információink szerint a horvát Jelena Grubisic a győri jelölt.

Legalább ellenfélként sem kell tartanunk Lundétól, hiszen n. k. i. v. h. d., avagy nagyon kevés idő van hátra decemberig, a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságig. Németh András kapitány okkal fakadt ki, mondván, nem érzi a klubok feltétlen támogatását, hol megkapja a játékoskat, hol nem, márpedig így nehéz lesz decemberben eredményt produkálni.

Pars Krisztiánnak már augusztusban kellene, ekkor rendezik a zürichi Eb-t, ajhol a stabilan 80 méter felett teljesítő olimpiai bajnok a fő favorit. Igazából csak egy riválisa van, a lengyel világbajnok, Pawel Fajdek, amint az Arday Attilának adott interjújából kiderül.

Sakkozóink lefékeztek Tromsőben, nyílt csapatunk kikapott ugyanis az erős kínaiaktól – igaz, a hölgyek állják a sarat, továbbra is hibátlanok, most 3–1-re nyertek.

Lemondott a kajakosok főtitkára, a versenyzőként 1988-ban olimpiai bajnok Ábrahám Attila, mint mondja, az elnökséggel „eltérően ítélik meg a sportág belső és külső kapcsolatrendszereit”.

Fehérvárott a nyárban is jégen a hokisok:
szeptember elején kezdődik az Erste Bank Liga, új edzővel, új játékosokkal, új körülményekkel. Szűcs András riportja azt feszegeti, miben kell még javulno, mit kell módosítani ahhoz, hogy az elemek a helyükre kerüljenek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik