Női BL: az MTK megtette az első lépést a főtábla felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 19:08
A magyar bajnok MTK női labdarúgócsapata megérdemelt, 3–0-s győzelmet aratott az észt NK Pärnu ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 3. csoportjának első fordulójában, ezzel a második helyen áll. A kvartett másik mérkőzésén a szlovén Pomurje négy góllal bizonyult jobbnak a házigazda Ekonomisztnál.

Az MTK hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar csapat végigtámadta az első tizenöt percet, Nagy Lilla fejese a lécen csattant, de ekkor még nem sikerült előnybe kerülni.

Az első félidő második felében a Ferencvárostól érkező Kaján Zsanett jelentette a legnagyobb veszélyt az észtek kapujára, a vezető gólt azonban nem ő, hanem Papp Dóra szerezte, aki a 49. percben, de még a szünet előtt szabadrúgásból volt eredményes (1–0).

A második játékrész elején már nagyon érett az MTK második, és Kaján első gólja. A jég a 67. percben tört meg, amikor az új szerzemény Csányi Diána átadása után köszönt be (2–0). És ha egy üzlet beindul! Hét perccel később a csereként beálló Méry Rita előkészítését követően is betalált Kaján (3–0), akit két perccel később a magabiztos győzelem tudatában lecserélt edzője.

A hajrában a Pádár Anitát váltó Palkovics Nóra is eltalálta a kapufát, de újabb gól már nem született, az MTK háromgólos sikerrel kezdte a selejtezősorozatot. A kék-fehérek hétfőn 17 órától a montenegrói Ekonomiszt ellen folytatják szereplésüket.

A nyolc csoportelső mellett a két legjobb csoportmásodik jut fel a harminckettes főtáblára, így minden gólnak nagy jelentősége lehet.

A 2. számú csoportban a Vágó Fannit végig, míg Pinczi Anitát a 83. perctől a soraiban tudó Olimpia Cluj 2–1-re kikapott az ír Raheny Unitedtől, ezzel jelentősen csökkentek a továbbjutási esélyei.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MTK–Pärnu (észt) 3–0
(1–0)
Petrovac (Montenegró). Vezette: Sluyts (belga)
MTK: Szőcs Réka – Tell Zsófia, Demeter Réka, Gál Tímea, Szabó Zsuzsanna – Hummel-Smuczer Angéla, Papp Dóra – Nagy Lilla (Méry Rita, 62.), Kaján Zsanett (Diószegi Fanni, 75.), Csányi Diána – Pádár Anita (Palkovics Nóra, 82.)
Gólszerző: Papp (45+4.), Kaján (67., 73.)

A csoport másik mérkőzésén
Pomurje (szlovén)–Ekonomiszt (montenegrói) 4–0 (3–0)

A csoport állása: 1. Pomurje 3 pont, 2. MTK 3, 3. Pärnu 0, 4. Ekonomiszt 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik