BL: Az Atlético a döntő favoritja - Sergio Ramos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 15:27
Sergio Ramos, a Real Madrid klasszis labdarúgója szerint a szombati, lisszaboni BL-döntőnek nem a kilenc BEK/BL-trófeánál tartó csapata, hanem az első BL-fináléjára készülő – 1974-ben azért egy BEK-döntőben már szereplő –, az aktuális bajnoki címet besöprő Atlético Madrid a favoritja.

„Hosszú ideig nem jutottunk be a fináléba, úgyhogy valóban szenzáció, hogy most ott lehetünk. Mindez sok edzés, lemondás és csapatmunka érdeme. Közel kerültünk saját, drukkereink és a klub álmának megvalósításához, hogy a régóta várt tizedik serleget megszerezzük – nyilatkozta Sergio Ramos. – Személyes motivációm is volt, hogy BL-döntőt játszhassak, hiszen erre még nem volt korábban lehetőségem. Reméltem, még inkább tudtam, hogy ennek eljön majd az ideje.”Sergio Ramos. – Személyes motivációm is volt, hogy BL-döntőt játszhassak, hiszen erre még nem volt korábban lehetőségem. Reméltem, még inkább tudtam, hogy ennek eljön majd az ideje.”

Sergio Ramos dicsérte Pepét, akit a világ egyik legjobb középhátvédjének tart, és akivel nagyszerűen megérti magát a pályán, bár valószínűsíthető, hogy a portugál légiós sérülés miatt kihagyni kényszerül a mérkőzést. Ramos szerint ebben az esetben Raphaël Varane lehet a helyettese, illetve az ő védőtársa.

A Real Madridnak a bajnoki szezon végére megtört ugyan a lendülete – az utolsó négy fordulóban csak egyszer nyert, a megszerezhető 12 pontból ötöt gyűjtött be –, Sergio Ramos azonban biztos benne, hogy ez nem lesz negatív kihatással a szombati teljesítményükre.

„Nem érdekel, hogy Diego Costa játszik-e vagy sem – hangzott el a kérdés az Atlético gólerős kulcsemberére vonatkozóan, akinek pályára lépése sérülése miatt egyelőre erősen bizonytalan. – Az Atléticónak remek szezonja van, megérdemelten nyerte meg a bajnokságot, de a Bajnokok Ligája azért más. Mi szeretjük a nagy kihívásokat, és Diego Costát semlegesíteni ilyen feladat egy védő számára.”

„A BL-ben sok éve nem jutott be a Real a döntőbe, ez most egyedi esély számunkra. Nagyon nehéz lesz, ha veszítünk, és egy álmot válthatunk valóra, ha győzünk. Mindent vagy semmit, a két véglet között egyensúlyozunk. Ez lesz életem mérkőzése, ami természetesen mindannyiunk számára roppant fontos, a társaim lelkesedése és motiváltsága hasonló az enyémhez.”

A védő a végén az ellenfelet nevezte meg a döntő favoritjának. Talán csapatáról akarta levenni ezzel a terhet, de az is elképzelhető, hogy komolyan gondolta.

„Az Atlético a döntő favoritja, ez a klub a spanyol bajnoki címvédő. Az elmúlt években messze volt ettől a lehetőségtől, de bebizonyította, hogy megérett erre. A lehetőség most számukra is adva van, és azzal az örök igazsággal alighanem ellenfelünk is tisztában van, hogy a másodikra már nem emlékszik soha senki. A döntők a győztesekről szólnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik