Rooney: A BL-győzelemmel sem lennék elégedett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 11:27
null
Rooneynak egy trófea kevés (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kedden kora este a szentpétervári Zenit a Borussia Dortmundot fogadja, este a Megyeri Balázst is soraiban tudó Olympiakosz Pireusz lesz a Manchester United ellenfele.

„A rossz sorozatért csak a játékosokat lehet okolni, mi is tudjuk, hogy ennél jobbak vagyunk. Ettől függetlenül, ha megnyernénk a BL-t, akkor sem lennék elégedett, hiszen a trófeából egy sosem elég. Minden évben az a cél, hogy elhódítsuk az első számú európai kupát, de természetesen ez lehetetlen. Ha a mostani kiírásban eljutunk a döntőig, boldog leszek” – mondta csapata sajtótájékoztatóján Wayne Rooney, a manchesteriek csatára.

Az Olympiakosz vezetőedzőjének, Míchelnek nincsenek nagy elvárásai, a görögök mestere már annak is örül, hogy ilyen messzire jutott csapata.

„Elképesztően boldog vagyok, hogy pályára léphetünk a kieséses szakaszban is, alig várom a keddi találkozót. Persze a tapasztalat nem mellettünk szól, de nem fogjuk feladni a meccset még azelőtt, hogy pályára léptünk volna. Nagyszerű formában futballoznak a játékosaink, nem hibázhatnak ellenünk a manchesteriek. Ez lesz számunkra az év meccse” – mondta az Olympiakosz vezetőedzője.

Spalletti nem tud megnyugodni (Fotó: Reuters)
Spalletti nem tud megnyugodni (Fotó: Reuters)

A keddi BL-nap másik mérkőzésén a Zenit a Borussia Dortmundot fogadja. Az oroszok történelmük során mindössze másodszor érték el a nyolcaddöntőt, legutóbb a 2011–2012-es szezonban jutottak be a legjobb 16 közé, akkor a Benfica végül összesítésben 4–3-ra kiejtette a szentpéterváriakat.

„Képtelen vagyok megnyugodni, mivel pontosan tudom, hogy Oroszországban mennyi szurkoló izgul értünk minden pillanatban. Elképesztően fontos meccs vár ránk, eddig jól ment a BL-ben, reméljük, nem ma szakad meg a sorozatunk. Történelmet írhatunk” – mondta Luciano Spalletti, a Zenit mestere.

„Nem tudnak minket meglepni az oroszok, mindegyik találkozójukat megnéztük, még az izraeli edzőmeccseiket is láttuk” – kezdte az értékelést Jürgen Klopp, a Dormund szakvezetője.

„Nem tudom megmondani, melyik a világ legerősebb bajnoksága. A spanyol, az angol és a német bajnokság harcol az első helyért, talán a Bundesliga jelenleg a második, ez pedig szép eredmény. Egy biztos, az orosz futball rengeteget fejlődött az utóbbi években” – tette hozzá Klopp.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

18.00: Zenit (orosz)–Borussia Dortmund (német) (Tv: Digi Sport 1) – élőben az NSO-n!
20.45: Olympiakosz Pireusz (görög)–Manchester United (angol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!


18.00: ZENIT (orosz)–DORTMUND (német)
Petrovszkij-stadion, Vezeti: Collum (skót)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
ZENIT: Lodigin – Anyukov, Hubocan, Lombaerts, Criscito – Witsel, Fajzulin – Arsavin, Satov, Hulk – Kerzsakov.
DORTMUND: Weidenfeller – Piszczek, Friedrich,Papasztatopulosz, Schmelzer– Sahin, Kehl – Aubameyang, Mhitarjan, Reus – Lewandowski.

20.45: OLYMPIAKOSZ (görög)–MANCHESTER UNITED (angol)
Karaiszkakisz-stadion. Vezeti: Rocchi (olasz)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
OLYMPIAKOSZ: Roberto – Salino, Manolasz, Papadopulosz, Holebasz – Maniatisz, Szamarisz – Campbell, A. Domínguez, Fuster – Olaitan
MAN. UNITED: De Gea – Smalling, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Carrick, Fellaini – Valencia, Rooney, Januzaj – Van Persie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik