Pellegrini elnézést kért a „matekos hibáért”

Vágólapra másolva!
2013.12.13. 16:16
null
Tényleg csoportelsők lettünk volna négy kettővel? – kérdezhette Pellegrini (Fotó: Action Images)
A Manchester City labdarúgócsapatának csak egy gól hiányzott ahhoz, hogy csoportelsőként jusson a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Az angol csapat menedzsere, Manuel Pellegrini elnézést kért, amiért nem gondolt rá, hogy mit jelentene, ha 3–2 helyett 4–2-re nyernének a Bayern München otthonában az utolsó fordulóban.

 

A Manchester City 2–0-s hátrányból fordítva 3–2-re nyert, Pellegrini azonban a jelek szerint nem tartotta fontosnak, hogy megszerezzék a negyedik góljukat, Edin Dzeko helyére a kispadon ülő Sergio Agüero helyett egy középpályást cserélt be a 88. percben. A chilei szakember a müncheni sikerük után nem fogalmazott egyértelműen azzal kapcsolatban, hogy vajon tisztában volt-e azzal, hogy 4–2-es győzelmük esetén ők végeztek volna csoportelsőként, ám később tiszta vizet öntött a pohárban.

„Egyszerű oka van, miért történt ez meg. A meccs előtt tudtam, hogy legalább három nullra kell nyernünk, mivel ők három egyre győztek nálunk. Miután megszerezték az első góljukat, arra gondoltam, hogy a három egyes siker nem lenne elég számunkra, mert jobb a gólkülönbségük, így legalább négy egyre kell nyernünk. Aztán amikor belőtték a másodikat is, már nem gondolkoztam azon, mi van, ha négyszer betalálunk. Ez hiba volt a részemről, hiszen nem sok csapat szerez négy gólt a Bayern ellen. Inkább arra fókuszáltam, hogyan tudnánk kétgólos hátrányból felállni. Egyrészt elismerem, hogy hibáztam, ám ennek ellenére nincs lelkiismeret-furdalásom, mert végig meg akartuk szerezni a negyedik találatunkat.

Emlékezzenek csak, a hetvenedik perc után David Silva helyére Negredót cseréltem be, nem Kompanyt vagy Boyatát, szóval két csatárral rohamoztunk tovább. Az utolsó öt-hét percben a Bayern nyolcvan százalékban birtokolta a labdát, ezért küldtem be Rodwellt, hogy megszerezzük a labdát, és támadhassunk.”

Csoportmásodikként elvileg sokkal rosszabb helyzetből várja a City a nyolcaddöntő sorsolását – többek között a Barcelonát és a Real Madridot is kaphatja –, Pellegrini azonban nem így látja.

„Nem aggódom amiatt, hogy kivel találkozunk a legjobb tizenhat között. Nem hiszem, hogy egyes csapatok gyengébbek lennének a többinél. Szerintem Európa legjobb tizenhat együttese között mindegyik ellenfelünk ugyanolyan nehéz számunkra. Az az önbizalom, amit a Bayern otthonában aratott győzelmünkkel szereztünk, sokkal fontosabb, mint a csoportelsőség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik