BL: Mi is válságban vagyunk, mint a Milan - Martino

Vágólapra másolva!
2013.11.05. 19:49
A Milant látja vendégül szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör negyedik fordulójában a Barcelona, amely két héttel ezelőtt a San Siróban 1–1-es döntetlen ért el. Gerardo Martino, a spanyolok vezetőedzője még humorizált is azon, hogy hasonló válságban vannak, mint olasz ellenfelük.

„Mi is válságban vagyunk, nincs nagy különbség, ebben a tekintetben hasonlítunk egymásra” – mondta némi élccel a hangjában az argentin szakember. Amíg azonban a Milan a hétvégi bajnokin otthon kikapott a Fiorentinától (2–0), a Barca az Espanyol elleni derbin begyűjtötte a három pontot (1–0). Komolyra fordítva a szót azonban egyértelműen a három pont megszerzésében bízik holnap. És az utóbbi hetekben kisebb sérüléssel bajlódó Lionel Messi játékában…

„Rövid időn belül kétszer is kisebb sérülést szenvedett, valószínű veszített a formájából, nincs százszázalékos állapotban. De ez nem jelenti azt, hogy a konkrét terveinkben ne kapna szerepet” – mondta Martino aranylabdás honfitársáról.

„A kritika a futball része. A játékunk nem a legjobb pillanatnyilag, főként, ha összehasonlítjuk a korábbi évekhez, habár én nem szeretem ezt. Az a múlt, ami már a történelem része – ezt már ugyanott Dani Alves, az együttes szélsője tette hozzá, aki szintén véleményt formált az együttes stílusváltásáról. – Nem vagyunk eredménycentrikusak. A játékunk alapja továbbra is a labdabirtoklás, ahogyan eddig. Az egyetlen különbség, hogy most nincs szükségünk tizennyolc-húsz passzra ahhoz, hogy felérjünk az ellenfél kapujához.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik