Kaká Madridban megtanulta, Milánóban felmondta a Barca-leckét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 10:48
null
Jobb a békesség: Nigel de Jong (Milan, balra) érkezik, Neymar (Barca) inkább távozik (Fotó: Reuters)
A Barcelona 1–1–es döntetlent ért el a Milan otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Hazai részről mindenki elégedetten nyilatkozott a találkozó után, Massimiliano Allegri pedig különösen Kaká játékát és hozzáállását dicsérte. Igazából Xavi Hernández, a Barca kulcsembere sem volt elégedetlen, sem az eredménnyel, sem a játékkal. A katalánok edzője, Gerardo Martino szerint nagy árat fizettek egyetlen hibájukért.
A keddi BL-játéknap legjei:
Fejbe rúgták, de túlélte; 20 mp-es kiállítás; Diego Costa a nap embere; Szamarasz a hős, Herrera a lúzer; Torres csodája, Robinho luftja.

„Csapatunk jó meccset tud maga mögött, kevés lehetőséget adtunk a Barcának, ám ahogy volt egy kis rés, azonnal megbüntettek minket. Összevetve az előző szezonbeli mérkőzéssel, több helyzetünk akadt, még ha alacsonyabb is volt a játékunk színvonala. Kitűnő hír azonban, hogy Kakának kiemelkedő meccse volt, megmutatva, hogy milyen remek játékos is ő. Nagyon sok áldozatot hozott, hihetetlen módon dolgozott. Az ilyen nagy futballistáknak nemcsak lábbal kell különlegesnek lenniük, hanem fejben is, és ő ezt igazolta ma este. A védelem tökéletes volt, a középpálya megfelelő szűrést biztosított, az összképpel elégedettek vagyunk. Hogy a Barca szenved a San Siróban? Nem tudom. Az biztos, hogy kevés helyet hagytunk, hogy a saját játékukat játsszák. Számukra sem volt könnyű szembenézni velünk” – mondta Massimiliano Allegri.

„Amikor Spanyolországban szerepeltem, játszhattam néhányszor a Barcával, és amit a leginkább megtanultam, hogy a szélekre összpontosítják az erőiket. Ezért zártam vissza sokszor, hogy segítsek a csapattársaknak. A szurkolók szeretete rengeteget segített, ez számomra nagy motivációt ad. Köszönöm mindenkinek, mi megyünk előre! Én azon vagyok, hogy visszanyerjem a legjobb formámat, tetszett a passzom Robinho gólja előtt” – reagált a meccs után Kaká.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a Barcelona ellen ez egy aranypont. Jól teljesítettünk, egységesek maradtunk, kevés helyet hagytunk a katalánoknak. Ezzel a ponttal megteremtettük a lehetőségét, hogy továbbjussunk a BL-ben: a Milan számára fontos lenne túllépni a csoportkörön” – nyilatkozta a kapus Marco Amelia.

XAVI: JÓ KÉPET HAGYTUNK MAGUNKRÓL
„A gól hiányzott” – mondta ki a nagy igazságot a középpályás. Robinho korai vezetése után Lionel Messi egalizált az első félidő közepén. Az idő múlásával aztán hiába szorult be egyre inkább a saját térfelére a Milan, a Barca veszélyes helyzetig sem nagyon jutott, nemhogy újabb gólig. Xavi mindezek ellenére nem elégedetlen.
„Mezőnyfölényben voltunk, akadtak helyzeteink, és az első öt percet leszámítva jól is játszottunk. Jó képet sikerült hagyni magunkról. Milánóban mindig is nehéz volt játszani, és annak ellenére elégedettek lehetünk, hogy három pontot akartunk szerezni.”
A hétvégi el Clásico előtt Xavi jó felkészülésnek vélte a keddi BL-találkozót.
„A bajnokságban veretlenek vagyunk, méghozzá jó játékkal. Kellő intenzitással és jó formával várjuk a meccset.”

„Ugyanaz történt velünk, mint az Osasuna ellen, irányítottuk ugyan a mérkőzést, de ez nem volt elég ahhoz, hogy győzzünk is – értékelte a látottakat Martino. – Sokkal több tiszta és direktebb támadást kellett volna vezetünk, amire viszont ezúttal nem voltunk képesek. Ez nem jelenti, hogy ne értékelném játékosaim teljesítményét, hiszen ez az eredmény számunkra kedvező, bár úgy gondolom, hogy nekünk minden találkozónkon a három pont megszerzésében kell gondolkodnunk.”

A szünet után a Barca teljesen beszorította a Milant, a házigazdák maximum a kontráikban bízhattak.

„Riválisaink számára a kontrajáték mindig egy lehetőség, és ahogy közeledünk a lefújáshoz, ebben egyre nagyobb a veszély. Andrés Iniesta és Adriano előtt ígéretes helyzet adódott, irányítottuk a játékot, a Milan nagyon ritkán tudta kihozni a labdát. Mi egyetlen hibát követtünk el a meccsen, és azért drágán megfizettünk.”

A dél-amerikai szakember nem vont párhuzamot a keddi BL-összecsapás és a szombati bajnoki között, már ami a kezdőcsapatot illeti. Ahogy elmondta: eddig a Milanra készültek, s az általa legideálisabbnak vélt tizeneggyel kezdett, de a Real Madridra hangolva is elmondhatja ugyanezt. És majd meglátja, mit hoz a hátralévő három nap. Mindeközben továbbra is gondol az előttük álló hosszú szezonra, azt viszont nem hiszi, hogy a játékuk megtorpant, a teljesítményük visszaesett volna.


MVsB 1-1, CL 2013 by futbolsapiens

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MILAN (olasz)–BARCELONA (spanyol) 1
–1
Milánó, San Siro, 49 000 néző. V: Brych (német)
G: Robinho (9.), ill. Messi (24.)

CELTIC (skót)–AJAX (holland) 2–1
Glasgow, Celtic Park. V: Bebek (horvát)
G: Forrest (45. – 11-esből), Kajal (54.), ill Schöne (94.)

AZ ÁLLÁS
1. Barcelona 3 2 1 0 6–1 +5 7
2. AC Milan 3 1 2 0 4–2 +2 5
3. Celtic 3 1 0 2 2–4 –2 3
4. Ajax 3 0 1 2 2–7 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik