BL: Messi nem Aranylabda-szemüvegben játszik - Martino

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.21. 23:05
Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője nem bánná, ha Mario Balotelli valóban nem lépne pályára a Milanban a két csapat keddi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén, azt viszont nem árulta el, hogy a felgyógyuló Lionel Messi kezdő lesz-e a saját csapatában – de ha játszik is, szerinte nem ezen a fontos héten dől el, újra aranylabdás lesz-e.

„Fontos, de nem döntő jelentőségű meccsek várnak ránk a héten. Mivel történelmi riválisokkal mérkőzünk meg, természetesen a legjobbat akarjuk kihozni magunkból – mondta a csapatával a Milan elleni BL-meccsre és a Real Madrid elleni szombati spanyol bajnokira készülő Gerardo „Tata" Martino a hétfői milánói sajtótájékoztatóján. – Egy esetleges kedvező keddi eredménnyel nagyon közel kerülhetünk a továbbjutáshoz, ezért is gondoltam azt, hogy legjobb lesz mind a huszonkét játékosunkat elhozni Milánóba."

„A Barcára három-négy naponta vizsga vár, legalábbis én így állok hozzá minden mérkőzéshez. Kedden egy nagyszerű fellegvár csapata lesz az ellenfél, eszünkben sincs lebecsülni. Hogy könnyű meccs lenne? Éppen ellenkezőleg, nagyon is nehéz lesz! – folytatta az argentin szakember. – A Barcának (mindig) Barcának kell lennie. Birtokolnunk kell a labdát, és bárki legyen az ellenfél, dominálnunk kell. Balotelli? Az ellenfél edzőjének mindig jó, ha nem játszik, annál rosszabb hír ez a szurkolóknak."

Szóba került Lionel Messi is, bár válaszában Martino nem árulta el, hogy kezdőként számít-e a combsérüléséből felépülő honfitársra.

„Leo jól van, Pamplonába azért vittük el, hogy teszteljük az állapotát. Az edzésen minden rendben volt vele, gyógyultnak érzi magát – mondta Martino, majd arra az újságírói felvetésre, vajon a következő két meccsen, a Milan és a Real ellen nyújtott teljesítménye döntően befolyásolja-e újabb diadalát az Aranylabda-szavazáson, így reagált: – Nem hiszem, hogy a következő öt napban ez lebegne a szeme előtt. Különben is, akik voksolnak, az egész éves teljesítményét mérlegelik."

A BL H-CSOPORTJÁNAK KEDDI PROGRAMJA
Milan–Barcelona, 20.45
Celtic–Ajax, 20.45

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 0 0 5–0 +5 6
2. AC Milan 2 1 1 0 3–1 +2 4
3. Ajax 2 0 1 1 1–5 –4 1
4. Celtic 2 0 0 2 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik