BL: az elképedt Heynckes és a taktikai fegyelem - nyilatkozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.01. 23:44
null
Ribéry remek játékkal és két gólpasszal vette ki részét a 3–0-s győzelemből (Fotó: Reuters)
Német házidöntőt rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a Borussia Dortmund ellenfele a londoni fináléban a Bayern München lesz, amely 4–0-s előnnyel érkezett Barcelonába, és 3–0-s győzelemmel távozott onnan. Nézzük a mérkőzés utáni nyilatkozatokat!

 

„A csapat megpróbált gólt szerezni az első félidőben, de Robben gólja hihetetlen volt – így Xavi, a Barca-agy. – Gratulálok a Bayernnek, jobb volt. Sok problémánk volt a védelemben, Carles Puyol, Éric Abidal, Javier Mascherano, Sergio Busquets és Messi mind hiányoztak, de kár is mentségeket keresni, a Bayern egyszerűen jobb volt. A német futball nem jobb, mint a spanyol, ezekből a mérkőzésekből nem következik ez a tény."

„Igen, meglehet, ez volt egyik legrosszabb mérkőzésünk – kesergett egyetértően egy riporteri kérdésre a lefújás után Gerard Piqué, a Barcelona védője. – Az az igazság, hogy nem túl élvezetes átélni ezt a szituációt. Amikor egy csapat ennyivel jobb, akkor nem tehetünk mást, csak gratulálhatunk neki. A Bayern volt a jobb. Kissé elfáradtunk az idény ezen részére. Az első félidőben mindent megpróbáltunk, de amikor betaláltak, úgy éreztük: vége. A bajnoki cím elhódítása közel, aztán már az új idényen kell gondolkodnunk. Az utolsó huszonöt perc nagyon kemény volt. Lionel Messi nélkül nem ugyanaz a csapat, ő a világ legjobbja, de nem hiszem, hogy befolyásolta a továbbjutást hiányzása. Az eredmény ugyanaz lett volna, ha a pályán van ő is. A szurkolóink egy részének talán gyógyír, hogy a Madrid is kiesett, de számunkra nem."

„Gratulálok a Bayern Münchennek, egyértelműen jobb volt nálunk, megérdemelten jutott be a döntőbe – így Sandro Rossell, a Barcelona elnöke. – Münchenben veszítettük el a párharcot. Büszke vagyok a csapatomra, az edzői stábra és a szurkolókra is. Szerintem most a Bayern Európa legerősebb csapata, és a döntőben is győzni fog, bár a futballban sohasem lehet tudni."

„Szemtanúi lehettünk egy Barca-korszak végének és egy Bayern-korszak kezdetének" – értékelt röviden Gary Lineker, aki anno saját bőrén érezte a két ország futballkultúráját.

SZAVAZÁS

Melyik német klub nyeri meg a labdarúgó BL 2012–2013-as kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Elképesztő, amit tettünk! Azt hiszem, azt korán észre lehetett venni, hogy csapatom elképesztő módon koncentrálva kezdte a mérkőzést – nyilatkozta a találkozó után Jupp Heynckes, a Bayern trénere. – A legelejétől kezdve remekül játszottunk. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy Messi nélkül a Barcelona egészen más. Abban is biztos vagyok, hogy senki sem gondolta volna, hogy 7–0-s összesítéssel jutunk tovább. Jól ismerem a spanyol futballt, különösen a Barcelonát. Tudom, hogyan futballoznak a katalánok, ismerem a filozófiájukat. Csapatom nagyon jól megértette a taktikánkat, és tökéletesen hajtotta végre. A dortmundiak megérdemelten jutottak a döntőbe, ők is remek idényt futnak, persze így is nagy meglepetés, hogy elérték a finálét. Természetesen bízom benne, hogy a Wembleyben is diadalmaskodhatunk."

„Történelmi tettet hajtottunk végre, fantasztikus teljesítménnyel – szerénykedett szokása szerint a Bayern holland szélsője, Arjen Robben. – Csodálatos, hogy így teljesítettünk egy olyan csapat ellen, amely az elmúlt öt évben uralta Európát, és ahol ennyi klasszis van! A legfontosabb az, hogy csapatként játszottunk, nemcsak a támadásban, a védekezésben is. Nagyon szervezettek vagyunk, tesszük a dolgunkat, a támadók is keményen dolgoznak, és visszazárnak. Ha a legmagasabb szinten szeretnél trófeákat nyerni, a csapatnak szervezetten kell védekeznie. A Dortmund elleni döntőn apróságok döntenek majd a két csapat között."

„Biztos vagyok benne, hogy ma este néhány sörrel ünnepelünk – mosolygott a kamerákba Philipp Lahm, a Bayern csapatkapitánya. – Nem hétköznapi tett a Barcelonát otthonában megverni 3–0-ra. De mindig is mondtam, hogy egészen különleges játékosok vannak a Bayernben, és egészen nagy dolgokra vagyunk képesek."

„Nagyon jól tudtuk, hogyan kell játszani a Barcelona ellen, mind otthon, mint itt – bölcselkedett Javi Martínez, a Bayern spanyol középpályása. – Ezért igazoltam a Bayernhez, hogy trófeákat nyerjek. Egy már megvan, és két döntőben ott vagyunk. Megmondom őszintén, nem számítottunk arra, hogy Messi nem játszik, amikor megláttam a nevét a cserék között a mérkőzés előtt, bizony megkönnyebbülten sóhajtottam fel. Nem tudom, a német futball túlnőtt-e a spanyolon, de az biztos, hogy Németországban remekül csinálják a dolgokat, a stadionok rendre tömve vannak nézőkkel. A Bundesliga jó útra lépett, ezt kell folytatni. Nem vagyok biztos benne, hogy ez a világ legerősebb bajnoksága, de a három legjobban biztosan ott van."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik