A Málaga az edzőjéért is játszik Dortmundban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 12:13
null
Dortmundban félelmetes hangulatban csapnak össze Reusék (jobbra) Toulalanékkal (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája egyetlen veretlen csapata, a Dortmund a Málagát fogadja kedd este a negyeddöntő visszavágóján. A BVB az előző körben a donecki 2–2 után 3–0-s sikert aratott hazai pályán, és most is hasonló a célja, miközben a spanyol együttesnek a továbbjutáson túl személyes okokból is küzdenie kell. Edzőjéért, Manuel Pellegriniért, aki egyenesen Chiléből érkezik a meccsre, miután hazalátogatott édesapja halála miatt.

Jürgen Klopp, a BL-ben egyedüliként veretlen Borussia Dortmund vezetőedzője természetesen nehéz párharcra számít a Málaga elleni keddi negyeddöntő-visszavágón, de bízik a javuló helyzetkihasználásban, a német szurkolók hangerejében, és abban, hogy lélektani szempontból a topon lesz a csapata.

„Az első mérkőzésen nem azzal követtünk el nagy hibát, hogy eltékozoltuk a helyzeteinket, hanem azzal, hogy hagytuk, hogy ennek hatása alá kerüljünk. Láthatóan elbizonytalanodtunk, az ellenfelünk meg lábra kapott. Nem szabad, hogy ugyanez megtörténjen kedden is. Hiszem, hogy nem is fog" – öntötte szavakba a vágyait Jürgen Klopp a hétfő esti sajtótájékoztatón.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Borussia Dortmund (német)–Málaga (spanyol)
Dortmund, Signal-Iduna Park, 20.45. Tv:
Digi Sport 1. Vezeti: Craig Thomson (skót)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

DORTMUND:
Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Felipe Santana, Schmelzer – Gündogan, Kehl – Reus, Götze, Grosskreutz – Lewandowski. Edző: Jürgen Klopp
MÁLAGA:
Willy – Jesús Gomez, Demichelis, Lugano, Antunes – Toulalan, Camacho – Joaquín, Julio Baptista, Isco – Saviola. Edző: Manuel Pellegrini

Az első mérkőzésen: 0–0

A Ruhr-vidéki gárda vezetőedzője hozzátette: a málagai stadionban is nagyszerű volt a hangulat, de Dortmundban vélhetően még jobb lesz, „mert szükségünk van szurkolóink támogatására".

„Eddig minden nagyszerűen alakult, beleértve az első meccset is. Fogalmam sincs, egyesek mire alapozták, hogy Málagában csak úgy győzni lehet. Erős csapat az ellenfelünk, úgyhogy azt is nagy eredménynek tartom, hogy jó esélyekkel várjuk a visszavágót – folytatta Klopp, aki érzékeltette a párharc lelkiségét is: – Kétféleképpen lehet közelíteni az ilyen mérkőzésekhez: vagy a nyomasztóan nagy tétet látod meg bennük, vagy a lehetőséget. Mi eddig sikeresen összpontosítottunk a lehetőségre. Javítja a hangulatot, hogy pozitív híreket kaptunk a nem teljesen egészséges játékosainkról, így (Mats) Hummelsről is."

A Kicker szaklap mindenesetre nem tette be a várható kezdő tizenegybe a védőt, s nem várják oda az Augsburg elleni hét végi bajnokin (4–2) remek teljesítményt nyújtó Nuri Sahint, illetve a két gólt szerző Julian Schiebert sem. A múlt szerdai málagai meccshez képest hét helyen változtatott Klopp, aki várhatóan visszaáll a spanyolországi kezdőcsapatra.

Robert Lewandowski csereként beállva is 10 mérkőzésesre nyújtotta bajnoki gólszerző sorozatát, de kellhet a találata ahhoz is, hogy a BVB megőrizze százszázalékos hazai mérlegét a mostani BL-sorozatban.

A spanyolok Pellegrini nélkül készültek a meccsre
A spanyolok Pellegrini nélkül készültek a meccsre

A Málaga 4–2-es siker helyett 4–2-es vereséggel hangolt az ütközetre, ráadásul a San Sebastianba tartó repülőjük viharba került, három villámcsapás is érte, ezért a bilbaói kényszerleszállás után busszal mentek tovább. Ennél is sokkal rosszabb hír, hogy Manuel Pellegrini vezetőedző édesapja halála miatt hazautazott Chilébe. A hétfői sajtótájékoztatón a csapat egyik vezéregyénisége, Martín Demichelis nyilatkozott.

„Az edzőnk egy szót sem ejtett előttünk arról, hogy az édesapja haldoklik. Ez is bizonyítja kivételes emberi tartását. Természetesen mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, és szeretnénk győzelemmel enyhíteni a fájdalmát" – mondta Martín Demichelis, hozzátéve: Pellegrini a kedd esti mérkőzésen már ott lesz Dortmundban, a kispadról ő dirigál majd.

Chiléből Frankfurtba repül, s onnan utazik Dortmundba, hogy odaérjen a klub történetének legfontosabb összecsapására.

Demichelís elmondta: az elmúlt napokban felhívta korábbi bayernes csapattársait, de nem azért, hogy a Dortmundról faggassa őket, hanem hogy gratuláljon nekik a szombaton elhódított német bajnoki címhez.

„Nincs különleges recept arra, hogyan lehet itt nyerni – harangozta be a dortmundi találkozót a jelentős helyismerettel rendelkező argentin. – Lényeges lesz, hogy megmutassuk az erősségeinket, hogy sokat fussunk, legyünk egyszerre agresszívek és intelligensek, merjünk vállalkozni. Ha ez mind sikerül, egyenrangú ellenfelei leszünk a BVB-nek. Eddig semmit sem kaptunk ingyen a Bajnokok Ligájában, és nem lesz újdonság az sem, hogy mi sem tartjuk oda a nyakunkat az erősebbnek tartott csapatnak."

A Málagában nem játszhat az eltiltott Manuel Iturra, Weligton páros, sárga lap esetén Demichelis és Sergio Sánchez kap eltiltást, míg a dortmundiaknál Kevin Grosskreutz számít veszélyeztetettnek.

„MEG TUDOD CSINÁLNI” - MÁLAGÁBAN HISZNEK A SIKERBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik