Dortmund: Nem érdekelne Xavi, Messi és CR együtt - Klopp

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 16:11
A szerdai BL-nyolcaddöntőre készülő német Dortmund karakán véleményformálásáról is megismert szakvezetője, Jürgen Klopp azt találta mondani a holnapi, Sahtar Doneck elleni ütközet előtt, hogy nem érdekelné őt az a csapat, amelyben együtt szerepel Xavi, Messi és Cristiano Ronaldo.

„Nem érdekelne Xavi, Messi és Cristiano Ronaldo egy csapatban – mondta a tréner, miután hangsúlyozta csodálatát az FC Barcelona és a Real Madrid elmúlt években nyújtott teljesítményét illetően. – Mert az olyan lenne, mintha egy hároméves lánnyal teniszeznék. Én vagyok a háló egyik oldalán, a másikon pedig ő áll, ütővel a kezében. Ez nem szórakoztató. Az viszont az, ha egy felnőtt férfival játszhatok egy pingpongmeccset. Ha én győzök, annak örülök, de ha vereséget szenvedek, valószínűleg akkor is jól szórakoztam.”

Klopp még ennél is továbbment: személyre szabottan is lebontotta a külön bejáratú véleményét, méghozzá Lionel Messivel kapcsolatosan.

„Ő a legjobb. Kell, hogy legyen élet a Földön kívül, valahol egy másik bolygón. Ő túl erős nekünk, mi pedig túl gyengék vagyunk neki. De engem kevésbé érdekel még a legjobb is, ha az ő kivételes képességei veleszületettek. Sokkal inkább szimpatizálok Michuval a Swansea-ből. Őt senki sem ismerte, most pedig már képes érzelmeket kiváltani.”

És ha már belejött az osztásba, természetesen nem maradhatott ki a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként vb-címet, majd Eb-aranyérmet nyerő Vicente del Bosque sem.

„Ő egy szuper edző, de egészen kivételes csapatot irányít. Érdekes lenne látni, hogy mihez kezd az Osasunával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik