Mourinho: Ramos és Kaká is remekül játszott

Vágólapra másolva!
2012.10.04. 11:27
null
Kaká (zöldben) remek teljesítménnyel járult hozzá a Real Madrid kiütéses győzelméhez (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának második fordulójában a Real Madrid a három gólt szerző Cristiano Ronaldo vezérletével 4–1-re nyert az Ajax otthonában, míg a Manchester City és a Borussia Dortmund nem bírt egymással.

 

AJAX–REAL MADRID 1–4

José Mourinho, a „királyiak” vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, úgy érzi, csapatát megzavarta a kétgólos előnynél kapott gól.

„Hetvenöt percen keresztül irányítottuk a mérkőzést. Az Ajax góljáig lenyűgözött a csapatom játéka. Nagyon szervezetten és jól játszottunk, a széleken vezettük a támadásainkat. Az Ajax góljánál egy kicsit elvesztettük a kontrollt, ekkor veszélyessé vált számunkra a mérkőzés” – mondta Mourinho.

„Kicsit nyugodtabbak lehetünk most, hogy két meccs után hat ponttal állunk, de azért még nem dőlhetünk hátra. Ez a csoport nem vicc. Cristiano Ronaldo tudja, mennyire fontosak a góljai a csapat számára” – folytatta a portugál szakember, aki kitért a Sergio Ramos-ügyre is.

„Az én feladatom, hogy a legjobbat hozzam ki a játékosokból. Sergio Ramos nagyon jól játszott ma este. A Manchester City elleni mérkőzés óta mindhárom meccsünkön nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ez a találkozó is megmutatta Kaká kvalitásait. Nem jelent problémát számomra, hogy el kell döntenem, kit rakok be a csapatba, hiszen ez a munkám. Kaká és Özil egyaránt jól játszott” – zárta értékelését a Real Madrid vezetőedzője.

Frank de Boer, az Ajax trénere nem volt elégedett csapata játékával.

„Azt hiszem, nagyon rosszul játszottunk. Nem teljesítettünk azon a szinten, amelyre képesek vagyunk, így pedig nincs esélyünk a Real Madrid ellen. A találkozó előtt azt kértem a játékosaimtól, hogy a saját játékunkkal próbálkozzanak, de ezt az első félidőben egyáltalán nem tartották be. Végül nem érdemeltük meg még az egy pontot sem, ez nagyon csalódást keltő. Túl könnyen adtuk el a labdákat a világ legjobban kontrázó csapata ellen. Ettől függetlenül meg vagyok győződve róla, hogy képesek vagyunk jól játszani a Real Madrid ellen” – nyilatkozta Frank de Boer, akinek csapata a december 4-i, madridi összecsapáson vehet revánsot a spanyolokon.

A nagyszerű teljesítményt nyújtó Kaká örül, hogy visszanyerte edzője bizalmát.

„Nagyon jó eredményt értünk el, amely után vezetjük a csoportunkat. Mostantól pedig készülünk a Barcelona elleni rangadóra, mert az nagyon fontos meccs számunkra – mondta Kaká, majd saját helyzetéről is véleményt formált. – Úgy gondolom, a helyes irányba haladok. Ma kiderült, hogy a befektetett munkám megtérült, hiszen visszanyertem az edzőm bizalmát, amit mindig is reméltem. Meccsről meccsre többet szeretnék játszani. Azt gondolom, a tervek szerint alakulnak a dolgaim.”

MANCHESTER CITY–BORUSSIA DORTMUND 1–1

A csoport másik mérkőzésén a Manchester City Mario Balotelli utolsó percekben szerzett tizenegyesével mentett pontot a Borussia Dortmund ellen.

Roberto Mancini, az angol bajnoki címvédő menedzsere a lefújást követően elmondta, csapata az egy pontot sem érdemelte meg.

„Nem játszottunk jól, nem érdemeltük meg ezt a pontot, de a végelszámolásnál fontos lehet. A Dortmund jobb volt nálunk, jelen pillanatban erősebb csapat, mint mi. Többet kell küzdenünk a labdákért, harcolnunk kell. Nem elég, hogy kiváló játékosaink vannak. Már a meccs előtt tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz, mivel a Dortmundnak nagyobb a nemzetközi tapasztalata. Joe Hart védései mentettek meg minket, remekül teljesített. Tisztában vagyok a problémával, de gyorsan meg fogom oldani. Ha nem fejlődünk, nehéz lesz továbbjutni, de ez a pont még jól jöhet” – vélekedett Mancini.

Joe Hart, a hazaiak bravúrt bravúrra halmozó kapusa örült az egy pontnak is: „Elégedettnek kell lennünk a döntetlennel, 10–0 is lehetett volna. Életben tartottuk a továbbjutási esélyeinket. A Dortmund más szinten futballozott, mint mi.”

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője szerint igazságos eredmény született.

„Egy kicsit bosszús vagyok az eredmény miatt, bár a City megérdemelte az egy pontot. Nagyszerű lehetőségeket dolgoztak ki, de Roman Weidenfeller fantasztikusan védett. A Manchester Cityt nem lehet 90 percen keresztül távol tartani a kapunktól. Próbáltuk nyomás alatt tartani őket, Marco Reus remekül végrehajtotta a rá bízott feladatot. Természetesen szerettük volna megnyerni a mérkőzést, és annak ellenére is rengeteg lehetőségünk volt, hogy idegenben szerepeltünk. Ugyanakkor erre a teljesítményünkre lehet építeni, nagyon fegyelmezetten játszottunk, nagyot léptünk előre” – szögezte le Jürgen Klopp.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTMÉRKŐZÉS, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT
AJAX (holland)–REAL MADRID (spanyol) 1–4 (0–1)
Amszterdam, Amsterdam ArenA. V: Eriksson (svéd)
AJAX: Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – Eriksen, C. Poulsen (Sporkslede, 69.), S. de Jong – Sana (Hoesen, 66.), Boerrigter, Babel (Lukoki, 81.). Vezetőedző: Frank de Boer
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Essien (Khedira, 78.), Xabi Alonso, Kaká (Özil, 75.) – Callejón (Di María, 61.), Benzema, C. Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho
G: Moisander (56.), ill. C. Ronaldo (42., 79., 81.), Benzema (48.)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 1–1
G: Balotelli (89. – 11-esből), ill. Reus (62.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 2 2 7–3 +4 6
2. Borussia Dortmund 2 1 1 2–1 +1 4
3. Manchester City 2 1 1 3–4 –1 1
4. Ajax 2 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik