BL: Vilanova szerint nehezen adta meg magát a Benfica

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 00:05
Ibériai rangadót rendeztek a Bajnokok Ligája G-csoportjában Portugáliában, ahol a helyi bajnoki éllovas Benfica a spanyol listavezető Barcelonával csapott össze. A vendégek mindkét félidő elején rúgtak egy-egy gólt, és magabiztosan nyertek. A győztes edzője az ellenfelet dicsérte és csapatkapitányát sajnálta.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, egyáltalán nem volt könnyű győzelem – mondta a mérkőzést követően Tito Vilanova, az FC Barcelona mestere. – Nagyszerű stadionban, nagyszerű hangulatban, nagyszerű szurkolók előtt nyertünk. Fontos volt, hogy hamar gólt szereztünk, kicsalogattuk ellenfelünket. A Benfica váltogatta felállását, mi nem, megpróbáltunk kapunktól hatvan-hetven méterre védekezni. Carles Puyol pár hetet biztosan kihagy, a Real Madrid ellen sem játszik a hétvégén. Szerdától már arra készülünk, meglátjuk, mire lesz elég.”Tito Vilanova, az FC Barcelona mestere. – Nagyszerű stadionban, nagyszerű hangulatban, nagyszerű szurkolók előtt nyertünk. Fontos volt, hogy hamar gólt szereztünk, kicsalogattuk ellenfelünket. A Benfica váltogatta felállását, mi nem, megpróbáltunk kapunktól hatvan-hetven méterre védekezni. Carles Puyol pár hetet biztosan kihagy, a Real Madrid ellen sem játszik a hétvégén. Szerdától már arra készülünk, meglátjuk, mire lesz elég.”

„Voltak gólszerzési lehetőségeink, de az ellenfél jobban élt az övéivel – mondta a lefújás után Artur, a Benfica kapusa. – Két igen fontos mérkőzés következik a Szpartak Moszkvával, és biztos vagyok abban, hogy megnyerjük mindkettőt és továbbjutunk.”

„Carles Puyol sérülése elképesztő. Annyi balszerencse érte mostanában... De tudjuk, fizikálisan és mentálisan is erős” – így Jordi Alba, a Barcelona védője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik