Szabics: Nem kételkedem a sikerünkben a Videoton ellen

Vágólapra másolva!
2011.07.10. 09:57
null
Szabics (balra) bízik a Sturm sikerében (Fotó: Action Images – archív)
Szabics Imre is betalált a Sturm Graz Hannover elleni felkészülési mérkőzésén (3–3), és a magyar válogatott támadó a meccs után a Nemzeti Sportnak elmondta, még nem foglalkoztak a Videoton elleni BL-selejtezős párharccal, de nem kételkedik csapata sikerében.

 

Hétfőn a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Köbenhavn elleni felkészülési mérkőzésen akadozott a Sturm gépezete. Az osztrák aranyérmes 1–0-ra kikapott dán riválisától, azon az összecsapáson Szabics Imre nem lépett pályára – ellentétben a szombati tesztmeccsel.

„Kisebb lábsérülés miatt pihentem néhány napot, most már panaszmentes vagyok – persze a két szezon között tulajdonképpen nincs időd feltöltődni, regenerálódni, törvényszerűen érzel kisebb-nagyobb fájdalmat itt-ott" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a német Bundesliga negyedik helyezettje, az Európa- liga-induló Hannover elleni összecsapás után Szabics Imre.

A támadó fontos eleme a szerdán a BL-selejtező második körének első összecsapásán a Videotont fogadó együttesnek. Az előző bajnoki szezonban Szabics kilenc gólt és ugyanannyi gólpasszt jegyzett a Sturmban, amely az ő góljával szerzett vezetést a Hannover ellen.

„Edzőnk, Franco Foda két részre osztotta a keretet, a hőség miatt minden játékos egy félidőt töltött a pályán – mondta a Sturm csatára. – A gólom fejesből született, a nézők jól szórakoztak, mert hat gólt láthattak. Konkrétan még nem foglalkoztunk a Videoton elleni mérkőzéssel, de tudat alatt mindannyiunkban ott motoszkál, milyen feladat vár ránk. Nem lesz könnyű dolgunk, de nem kételkedem a sikerünkben."

A graziak támadójátékát Szabics Imre nélkül sem érhette kritika, Haris Bukva a második félidőben kétszer is bevette a németek kapuját, igaz, a győzelemhez a dupla sem bizonyult elegendőnek (3–3).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik