Rooney: új szerepkör, Hernández: beilleszkedés

Vágólapra másolva!
2011.03.16. 10:16
null
Hernández és Rooney hozta össze az első gólt (Fotó: Action Images)
A Manchester United Javier Hernández két góljával hazai pályán 2–1-re legyőzte az Olympique Marseille-t, így az első találkozó gól nélküli döntetlenje után bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Alex Ferguson, az MU menedzsere pozitívan értékelte a találkozót, ám elárulta, a sérülések miatt nyugtalan volt az este során. A skót szakember bevallotta, nem számított arra, hogy Javier Hernández ilyen hamar beilleszkedik a csapatba.

„Idegesítő este volt, mert a sérülések miatt eltolódott az egyensúly a csapatban – mondta Ferguson az OM elleni továbbjutást követően arra reagálva, hogy John O'Shea-t, majd Rafaelt is kényszerűségből kellett lecserélnie, míg Nani felépülése után egy órát bírt a pályán tölteni. – Elsősorban a magas labdák jelentettek számunkra problémát, és a Marseille különösen a rögzített helyzetek után okozott nehézségeket. A tapasztalatunk tovább vitt minket a hajrában, de úgy gondolom, hogy jó eredményt értünk el."

Sir Alex Ferguson külön kiemelte a két gólt szerző Javier Hernández teljesítményét, akiről a skót nem gondolta, hogy ilyen hamar ennyire fontos láncszeme lesz a manchesteri gépezetnek.

TÉNYEK
A Manchester United 100. hazai európai kupameccsét nyerte meg hazai pályán. Az első még 1956 szeptemberében volt, az Anderlecht elleni 10:0.
Alex Ferguson a 100. BL-győzelmét aratta, az első 1993-ban a Kispest-Honvéd ellen volt. Mai játékosai közül Ryan Giggs is játszott azon a mérkőzésen.
Wes Brown élete második öngólját vétette a BL-ben. Ebben a szezonban ez volt az elitliga 11. öngólja, korábban sosem volt ilyen sok öngól egy idényben a BL-ben.
Edwin van der Sar lett a legidősebb játékos az egyenes kieséses szakaszban: 40 évvel és 137 nappal a háta mögött Jens Lehmann rekordját döntötte meg.
Az MU sorozatban ötödször jutott be a legjobb nyolc közé a BL-ben.

„Nagyon meglepődtünk. Amikor szerződtettük, azt hittük, hogy időbe telik majd, mire beilleszkedik a csapatba, és többnyire csak csereként alkalmazzuk. De amikor pályára lép, meccseket dönt el a javunkra. Javított az erőállapotán is, és most már kilencven percet is bír, így több lehetőséget ad nekünk a variálásra" – dicsérte a fiatal csatárt Ferguson.

A skót szakember hozzátette, azzal, hogy Wayne Rooney valamelyest hátrább játszik, előtte Hernández nagyon komoly fenyegetést jelent az ellenfél kapujára, hiszen labdával és anélkül is nagyon gyors a mexikói.

Hernández szárnyalásához azonban Wayne Rooney jó játékára is szükség van. Ráadásul az angol csatár mostanában nem ugyanabban a szerepkörben futballozik, mint az elmúlt években megszoktuk.

„Most abban a pozícióban futballozom, amiben elkezdtem a pályafutásomat, amit nagyon élvezek. Megkapom a labdát, ami után szervezem a játékot és Javier pedig befejezi az akciókat. Ez pedig nagyban segít a csapatnak" – vélekedett régi-új szerepköréről Wayne Rooney.

Mint ismert, az utóbbi mérkőzéseken az angol támadó rendre visszalép a labdákért, s ezután hozza játékba társait, legtöbbször csatártársát, Dimitar Berbatovot vagy éppen a már említett Hernándezt.

Didier Deschamps-nak, az Olympique Marseille mesterének a találkozó után hiányérzete volt – a kihasználatlanul hagyott lehetőségek miatt.

„Nagy lehetőséget szalasztottunk el, mert a sérülések miatt ez a Manchester United ma nem mutatta a legerősebb formáját, de nem gazdálkodtunk jól a lehetőségeinkkel. A rossz kezdés után nem tudtunk válaszolni, kettő nulla után pedig későn jött a gólunk. Nagyon sajnálom, hogy nem éltünk a helyzeteinkkel, de az MU megmutatta, hogy még így is nagyon jó játékosok alkotják, és kijött a különbség a találkozón" – mondta Deschamps.

„Csalódottak vagyunk, nem voltunk messze egy igazán nagy eredménytől, de most már előre kell tekintenünk, minél gyorsabban túl kell lennünk ezen a vereségen. Sokan sajnálnak most minket, de el kell fogadnunk, hogy a Manchester remek munkát végzett" – ezt már Stephane Mbia, a Marseille futballistája mondta.

MANCHESTER UNITED–OLYMPIQUE MARSEILLE 2–1
BAJNOKOK LIGÁJA
EMLÉKEZTETŐ – NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–OLYMPIQUE MARSEILLE (francia) 2–1 (1–0)
Manchester, Old Trafford, 65 000 néző. Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
MAN. UNITED: Van der Sar – O’Shea (Rafael, 37.; Fabio, 70.), Smalling, Brown, Evra – Nani (Valencia, 62.), Scholes, Carrick, Giggs – Rooney, J. Hernández. Menedzser: Sir Alex Ferguson
MARSEILLE: Mandanda – Fanni, S. Diawara, Heinze, Taiwo – Lucho González, Mbia (J. Ayew, 80.), Be. Cheyrou – Rémy, Gignac (Valbuena, 69.), A. Ayew. Vezetőedző: Didier Deschamps
Gólszerző: J. Hernández (5., 75.), ill. Brown (öngól, 82.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik