Ranieri: Müller hihetetlen játékos

Vágólapra másolva!
2010.09.16. 12:20
null
Müller ismét megvillantotta tehetségét (Fotó: Reuters)
Louis van Gaal szerint csapata, a Bayern München fantasztikus győzelmet aratott Arjen Robben és Franck Ribéry nélkül a Roma ellen a Bajnokok Ligája E-csoportjában. A holland edző egy rendkívül defenzív olasz csapatról beszélt a találkozó után, a „farkasokat” irányító Claudio Ranieri viszont más állásponton van. Szerinte jól játszottak, de Thomas Müller nagyszerű gólja megtörte ellenállásukat.

A német válogatottban stabil kezdő Miroslav Klose a Bayern Münchenben ezúttal csak csere volt, pályára lépésével azonban nagy lökést adott csapatának, amely végül az ő góljának is köszönhetően 2–0-ra legyűrte a Romát.

„Fontos, hogy a csereként beálló játékos frissességet vigyen a csapatba – nyilatkozta Klose, aki a 83. percben volt eredményes, négy perccel azt követően, hogy Thomas Müller megszerezte a Bayern vezető gólját. – A cserék után sikerült több helyzetet is kialakítanunk, a Roma pedig ekkor már láthatóan eléggé fáradt volt. Szerencsére sikerült élnünk a lehetőségeinkkel.”

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Sokat járattuk a labdát, és keveset hibáztunk. Csak magunkat hibáztathatjuk amiatt, hogy sokáig nem találtunk be, talán többet kellett volna távolabbról próbálkoznunk” – tette hozzá a bajorok csatára.

Louis van Gaal szerint a Roma játékstílusa miatt tudták csak a hajrában feltörni ellenfelük védelmét.

„Szurkolóinknak meg kell érteniük, hogy időbe telik, míg egy tíz emberrel védekező csapat ellenállását meg tudjuk törni. A Roma mindössze ötször jött át a felezővonalon, ez mindig megnehezíti a másik fél dolgát. Így is lőttünk azonban két szép gólt, és az utolsó öt percben még kétszer be kellett volna találnunk. Normális esetben kreatívabbnak kellene lennünk az ilyen esetekben, de most Robben és Ribéry nélkül játszottunk, így fantasztikusnak tartom a győzelmünket” – összegzett a Bayern vezetőedzője.

A Romát irányító Claudio Ranieri másképp látta a mérkőzést, szerinte egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet.

„Nem jó kezdés ez a számunkra, de elégedett vagyok a játékunkkal. Az eredmény nem tükrözi a történteket, sok helyzetünk volt, de mindet elpuskáztuk. Ezzel szemben a Bayern elöl határozottabb volt. Az első félidőben mindent jól csináltunk, Marco Borriello állandó veszélyt jelentett, a szünet után viszont növelték a nyomást, és volt két-három nagy lehetőségük. Végül egy nem mindennapi góllal szerezték meg a vezetést, Müller hihetetlen játékos. Kár, hogy jó játékunk ellenére kikaptunk, de azt mondom, a Roma továbbra is életben van!”

BAYERN MÜNCHEN–ROMA 2–0
 
BAJNOKOK LIGÁJA 
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Bayern München (német)–AS Roma (olasz) 2–0
G: Th. Müller (79.), Klose (83.)
CFR Cluj (román)–FC Basel (svájci) 2–1
G: Rada (9.), L. Traoré (12.), ill. Stocker (45+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik