Játékvezetés: Szabó Zsolt és Vad II István is BL-selejtezőt vezethet

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.06.26. 18:49
Miközben ma este Kassai Viktorék újabb sikeréért szurkolhatunk a világbajnokság nyolcaddöntőjében, több játékvezetőnk is fontos feladatot kapott az UEFA játékvezetői bizottságától.

Az UEFA játékvezetői bizottsága elkészítette küldését a hétfőn kisorsolt nemzetközi kupamérkőzésekre. Játékvezetőink ezúttal sem panaszkodhatnak, ismét szépen indul a szezon számukra, a Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkörének július 20–21-i visszavágóin két feladatot kaptak. Az MSK Zilina (szlovák)–FC Santa Coloma (andorrai) párharc továbbjutója a Birkirkarát (máltai) fogadja, a találkozót Szabó Zsolt vezeti, asszisztensei Kispál Róbert és Varga Zsolt lesznek, a tartalék játékvezető pedig Németh Ádám.

A The New Saints FC (walesi) és a Bohemian FC (ír) találkozóját Vad II István dirigálja, Ring György, Szpisják Zsolt és Bede Ferenc társaságában.

Az Európa-liga selejtezőinek 2. körében szintén két mérkőzésen vagyunk érdekeltek. A Lusitans (andorrai) és az FK Rabotnicski (macedón) párharc továbbjutója július 15-én az örmény Mikával játszik, a játékvezetői teendőket Bognár Tamás látja el, segítői Tóth Vencel, Farkas Balázs és Szilasi Szabolcs lesznek. Az ukrán Karpati Lviv július 22-én a KR Reykjavík (izlandi) és a Glentoran FC (északír) párharc győztesét fogadja. A visszavágó mérkőzést Fábián Mihály irányítja, Lémon Oszkár, Berettyán Péter és Berger József társaságában.

Augusztus 11-én Moszkvában rendezik az Oroszország–Litvánia U21-es Eb-selejtezőt, amelyen Bognár Tamás lesz a játékvezető, munkáját Tóth Vencel, Medovarszki János és Farkas Ádám segíti.

Az UEFA székhelyén, Nyonban ma rendezik a női U17-es Európa-bajnokság döntőjét és bronzmeccsét. Az elődöntőn sikeresen szerepelt Hima Andrea, akit ma a 3. helyért zajló Hollandia–Németország mérkőzés asszisztensének jelöltek. Tudni kell, hogy ez a találkozó bizonyos szempontból fontosabb a döntőnél, hiszen az első két helyezett mellett csak a harmadik képviselheti Európát a Trinidad és Tobagó-i szeptemberi világbajnokságon, amelynek egyébként Gaál Gyöngyi és Makkosné Petz Brigitta személyében szintén lesznek magyar játékvezetői.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik