Terry inkább nem emleget csalást; Drogba: szégyen volt a bíráskodás

Vágólapra másolva!
2009.05.07. 08:56
Nem meglepő módon a Chelsea játékosainak „kissé” magas volt a vérnyomása a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő (1–1) és a drámai kiesés után… A londoniak a norvég játékvezetőn, Tom Henning Övrebőn kérik számon ítéleteit, csakúgy, mint a brit lapok, melyek azért hozzáteszik, hogy a Chelsea-nek már rég el kellett volna döntenie a találkozót a 93. percre – bírói ítéletek ide vagy oda. A játékvezetőt a kamera előtt „világgá küldő” Didier Drogba minden valószínűség szerint eltiltást kap.
Drogba már megtalálta a „bűnöst”
Fotó: Reuters
Drogba már megtalálta a „bűnöst”
Drogba már megtalálta a „bűnöst”
Fotó: Reuters
Drogba már megtalálta a „bűnöst”

Ha valaki csak a 93. percre kapcsolta be a televízióját a szerdai BL-elődöntőn, akkor is tisztán láthatta, hogy a Chelsea játékosai finoman fogalmazva sem elégedettek a játékvezetéssel: Michael Ballack a meccs legnagyobb sprintjét levágva üvöltötte Övrebö arcába egy esetnél a „kezezés” szót, majd a lefújást követően Didier Drogba szerette volna megfenyíteni a bírót, végül csak le tudták fogni…

BALLACK ROHAMA



PIQUÉ A KEZEZÉSRŐL

„Valóban a kezemhez ért a labda, nem tagadom. A játékvezető továbbot intett, és el kell fogadnunk a bírói döntést” – nyilatkozta a katalánok középhátvédje.
Az elefántcsontparti a „Nézitek ezt? Ki…ott gyalázat” szókapcsolattal kritizálta a sípmestert, majd a kamerákkal is megosztotta véleményét, mely szerint Övrebö a szakma szégyene.

Az őrjöngő Didier Drogba mellett José Bosingwa is alighanem eltiltásra számíthat a Chelsea–Barcelona BL-elődöntőt követő viselkedése miatt. A szélsőhátvéd szerint egyszerűen megvették a játékvezetőt.

Szavazás

Ön szerint Övrebö játékvezető ítéletei miatt esett ki a Chelsea?

Szavazatok száma: 8247

Igen
55 % (4553)
Nem
45 % (3694)
„Egyértelmű: megvették a játékvezetőt. Nem tudom, hogy bírónak, vagy tolvajnak nevezzen. Leírhatatlan volt, amit művelt, soha többé nem lenne szabad meccset vezetnie. Szomorúan, de emelt fővel búcsúzunk” – nyilatkozta a Chelsea labdarúgója a portugál televíziónak (RTP).

A csapatkapitány John Terry nem emleget csalást, de célozgat rá…

„Nincs összeesküvés ellenünk, de ezt azért nagyon nehéz megemészteni. Többen is azt mondták, így nem lett volna szabad viselkednünk, ám erre azt válaszolom: hat kulcsfontosságú ítéletnél a Barcelona javára döntött a bíró a mi pályánkon, és ezt nem lehet lenyelni” – nyilatkozta a csapatkapitány a sajtótájékoztatón.

HIDDINK A VÉLEMÉNYES ESETEKRŐL

„Három tiszta tizenegyest nem kaptunk meg, inkább nem is mondom, a srácok mit éreznek. Nem értem, miért ezt a bírót küldte az UEFA. Piqué kezezése tisztán látszott, Drogba lerántása is tizenegyes volt, de ezt mondjuk még kiegyenlíti, hogy Henry buktatásáért az első meccsen nem kapott büntetőt a Barca.” A holland szakember egyébként célozgatott arra, hogy az UEFA-nak nem tetszett volna egy újabb angol házi döntő…
„Nem, nem csalt a bíró, ezt a kifejezést én nem használnám – mondta a középhátvéd egy riporternek válaszolva, aki arról érdeklődött, hogy Övrebö elcsalta-e az elődöntőt – de egyenlő feltételeket szerettünk volna.”

„Bizonyítottuk, hogy méltó ellenfelei vagyunk a Barcelonának, a visszavágón 93 percig közük nem volt a meccshez. Igaz az is, hogy be kellett volna lőnünk a helyzeteinket, de ha csak egy büntetőt megkapunk a hat véleményes esetből, simán besétálunk a döntőbe.”

„Hihetetlen, hogy a játékvezető egyet sem fújt be. És az is hihetetlen, hogy miközben egy játékos rossz játék után kikerül a csapatból, egy bíró a rossz teljesítménye után is tovább kapja a meccseket. Remélem, az UEFA tanul a leckéből, és legközelebb tapasztaltabb játékvezetőket küld.”

GUARDIOLA HITT A TOVÁBBJUTÁSBAN, ÉS NEM LEPŐDIK MEG A LONDONIAK DÜHÉN

Pep Guardiola végig hitt benne, hogy a Barcelona kivívja a továbbjutást a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján.

„Bízom a játékosaimban, éppen ezért egy percre sem adtam fel, végig hittem a továbbjutásban – mondta a Barcelona vezetőedzője az 1–1-re végződő összecsapás után. – Ne felejtsük el, hogy 25 percig emberhátrányban játszottunk. Azonos létszámnál is épp elég nehéz dolgunk volt, így nagyon örülünk, hogy végül sikerült betalálnunk.”

Guardiola kitért a hazaiak által a játékvezetőn számon kért 11-esekre is.

„Meg tudom érteni, hogy nem elégedettek a játékvezető teljesítményével. Nem láttam a tizenegyesgyanús eseteket, de ettől függetlenül lehet, hogy büntetőt értek.”

„Ezzel együtt tiszteletet érdemlünk. Megpróbáltunk támadni, birtokolni a labdát, és helyzeteket teremteni. Ez utóbbi nem nagyon sikerült, de a Chelsea részéről is nagyobb nyomást vártam.”

DROGBA DÜHE


EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea (angol)–Barcelona (spanyol) 1–1 (1–0)
Gólszerző: Essien 9., ill. Iniesta 93.
Tj.: a Barcelona, 1–1-es összesítés után idegenben lőtt góllal

„SEMMI SEM JOGOSÍTOTTA FEL DROGBÁT ERRE A VISELKEDÉSRE”

Érdekes idézni a BBC egyik labdarúgó-szakírójának, Phil McNultynak a blogját – alighanem sok mindenben igaza van Drogba viselkedésével kapcsolatban.

„Övrebö egyértelműen kevésnek bizonyult ehhez a meccshez, de emlékezzünk rá, hogy Abidal kiállítása is szigorúnak tűnt. De bármit is tett a játékvezető, semmi sem jogosította fel Drogbát a magánszámára, hogy berohanjon a gyepre a kék mezében és papucsban, mint valami dühtől szétrobbanó nyaraló, majd eszét vesztve üvöltözzön, és fenyegesse a bírót. Az, hogy képtelen az önuralomra, ismét kiderült a tavalyi BL-döntő után. Valószínűleg súlyos büntetést kap az UEFA-tól, és teljesen meg is érdemli. (…)A legszomorúbb, hogy a hiszti elvonta a figyelmet a Chelsea kitűnő teljesítményéről” – írta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik