Ferguson szerint az Internazionale a tizenegyesrúgásokra játszik majd

Vágólapra másolva!
2009.03.08. 15:49
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson arra számít, hogy az Internazionale a tizenegyesrúgások kiharcolására játszik majd a két együttes BL-nyolcaddöntő-visszavágóján – köszönhetőn a védekező olasz játékstílusnak.
A milánói meccs után az MU és Ronaldo lehetett elégedettebb
Fotó: Action Images (archív)
A milánói meccs után az MU és Ronaldo lehetett elégedettebb
A milánói meccs után az MU és Ronaldo lehetett elégedettebb
Fotó: Action Images (archív)
A milánói meccs után az MU és Ronaldo lehetett elégedettebb

Sir Alex Ferguson jó szokásához híven ismét belekezdett a lélektani hadviselésbe csapata szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője előtt. Mint ismert, a Manchester United hazai pályán fogadja az olasz bajnok Internazionalét, két héttel azután, hogy a milánói odavágó gól nélküli döntetlennel ért véget.

Miután a fekete-kékek nem használták ki a hazai pálya előnyét, és nem tudtak előnyt szerezni az angliai visszavágóra, Sir Alex úgy véli, hogy defenzív játék várható az olasz együttestől.

„Tényleg azt hitték, hogy nem fogunk támadni a San Siróban?” – kanyarodott vissza az első meccshez Ferguson, arra utalva, hogy az első félidőben az történt a pályán, amit a Manchester United akart.

„Már most megmondom, hogy az Inter arra játszik majd, hogy kihúzzák gól nélkül a 120 percet, és eljussanak a tizenegyesekig” – folytatta a skót szakember a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúját.

„Az Inter játékában tükröződik a védekezésre koncentráló olasz mentalitás, annak ellenére, hogy nagyon sok idegenlégiós szerepel az együttesben” – érvelt Ferguson, aki talán már elfelejtette, hogy 2007-ben éppen egy olasz csapat, a Milan búcsúztatta a „vörös ördögöket” a Bajnokok Ligája elődöntőjében, 5–3-as összesítéssel.

Az MU–Inter párharcon kívül két másik angol–olasz összecsapás is zajlik a nyolcaddöntőben, az Arsenal és a Chelsea is 1–0-s előnyt harcolt ki magának hazai pályán, előbbi az AS Roma, utóbbi a Juventus ellen.

„A Chelsea jó helyzetben van, azt hiszem, az Arsenalnak lesz nehezebb dolga – vélte Ferguson. – A Roma nem rossz csapat, de sok minden függ attól, hogy hány sérült játékosuk nem léphet pályára. Ugyanakkor azt várom, hogy az összes angol csapat továbbjusson.”

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírását?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik