Alex Ferguson szerint csapatának a Barcelona a legnagyobb riválisa

Vágólapra másolva!
2009.02.12. 22:12
A Manchester United menedzserének, Sir Alex Fergusonnak az a legfontosabb célja a jelenlegi szezonban, hogy csapata ismételten megnyerje a Bajnokok Ligáját – elsőként védve meg címét a BL történetében. A skót szakember azt is hozzátette, hogy a spanyol bajnokságot vezető Barcelonát tartja a United legnagyobb riválisának.
Sir Alex Ferguson ismét BL-győzelmet ünnepelne
Fotó: Action Images
Sir Alex Ferguson ismét BL-győzelmet ünnepelne
Sir Alex Ferguson ismét BL-győzelmet ünnepelne
Fotó: Action Images
Sir Alex Ferguson ismét BL-győzelmet ünnepelne

Az angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Manchester United skót menedzsere, Sir Alex Ferguson a The Manchester Evening News napilapnak beszélt arról, hogy mi számára a legfontosabb cél a jelenlegi szezonban.

A United jelenleg négy sorozatban is versenyben van még, és a legelvakultabb szurkolók már arról álmodoznak, hogy a csapat mind a négy versenyfutásban az élen végez majd.

Nos, a mester velük szemben nem azt tartja az elsőrendű célnak, hogy négy trófeával bővüljön az idén a klub amúgy sem szerény gyűjteménye, azzal is beérné, ha egy sorozatban győzne csapata, de az a Bajnokok Ligája lenne.

„A bajnokságban jó esélyünk van arra, hogy beérjük a Liverpoolt a bajnoki címek számában, de nekem nem ez a legfontosabb” – mondta a skót szakember, és meg is indokolta, miért.

„Ha végignézik az európai eredménylistánkat, hát bizony elismerhető, jobbnak kellene lennie” – mondta Ferguson, aki elégedetlen azzal, hogy a United „csupán” háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját (illetve annak jogelődjét, a BEK-et), valamint egyszer-egyszer az UEFA-kupát és az európai Szuperkupát.

„Még senkinek sem sikerült címvédőként megnyernie a Bajnokok Ligáját, ez hatalmas kihívás számunkra. Remélem, képesek leszünk rá” – folytatta Ferguson, aki azt is elárulta, melyik csapatot tartja az MU fő riválisának.

„Hihetetlen, amit a Barcelona ebben a szezonban a spanyol bajnokságban bemutat. Azt hiszem, a katalánok jelentik a legnagyobb fenyegetést ránk nézve, ha meg akarjuk védeni a címünket” – dicsérte a gránátvörös-kékeket a United menedzsere, aki a Barca produkciója ellenére is bízik saját játékosaiban.

„Ha mindenki egészséges, akkor a mi keretünk a legerősebb az egész világon!”

Természetesen az MU-nak először az Internazionalét kellene búcsúztatnia ahhoz, hogy merész álmokat szövögethessen egy újabb BL-sikerről. „Az Inter nagyon erős csapat. Ha sikerül idegenben betalálnunk nekik, akkor hatalmas lépést teszünk a továbbjutás felé” – vélte Ferguson.

SIR ALEX FERGUSON IDEI „MUNKÁI”

  • Az MU jelenleg élen áll az angol bajnokságban, és egy esetleges aranyéremmel utolérhetné az ősi rivális Liverpoolt az örökrangsor élén: a United eddig 17, a Pool 18 bajnoki címet nyert.
  • Az FA-kupában az ötödik forduló következik, a „vörös ördögök” következő ellenfele a másodosztályú Derby County lesz vasárnap délután.
  • A Ligakupa-elsőséghez már csak egy győzelem hiányzik Ferguson fiainak, a márciusi döntőben a Tottenham Hotspur lesz az MU ellenfele.
  • A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Internazionale vár a címvédőre, a párharc első összecsapását február 24-én rendezik Milánóban, a visszavágóra március 11-én kerül sor az Old Traffordon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik