A Panathinaikosz lehet a ciprusi csoda következő görög áldozata

Vágólapra másolva!
2008.12.09. 11:20
Bár senki sem számított rá, a Panathinaikosz és az Anorthoszisz ki-ki mérkőzést vívhat a továbbjutásért a BL B-csoportjában. Igaz, azt sem sokan várhatták, hogy a ciprusi csapat a BL 3. selejtezőköréből eljut a csoportmeccsekig úgy, hogy többek között az osztrák Rapid Wient és a görög Olympiakoszt is búcsúztatja. A ciprusi csoda a szintén görög Panathinaikosz ellen folytatódhat, bár Nagy Zoltánék athéni győzelme talán minden eddigi sikerüknél nagyobb szenzáció lenne.
A két csapat első meccsén is hatalmas küzdelem zajlott a pályán és ez várhatóan ma is így lesz
Fotó: Action Images (archív)
A két csapat első meccsén is hatalmas küzdelem zajlott a pályán és ez várhatóan ma is így lesz
A két csapat első meccsén is hatalmas küzdelem zajlott a pályán és ez várhatóan ma is így lesz
Fotó: Action Images (archív)
A két csapat első meccsén is hatalmas küzdelem zajlott a pályán és ez várhatóan ma is így lesz

A Bajnokok Ligája csoportköréig az 1999–2000-es szezon óta kell három selejtezőkört játszania a papíron leggyengébb csapatoknak.

Azóta csak egyszer fordult elő, hogy a 3. selejtezőkörből a legjobb 16 közé jusson egy csapat (a selejtező 1. fordulójából általában a csoportmeccsekig sem szoktak elérni a csapatok), de a 2005–2006-os szezonban a címvédő jogán ötödik angol csapatként induló Liverpool egyáltalán nem tartozik a papíron leggyengébb csapatok közé.

Ezért a „vörösök” produkcióját figyelmen kívül hagyva az Anorthoszisz lehet az első csapat, amely 3 selejtezőkör után eljut az egyenes kieséses szakaszig.

Ehhez persze a ciprusi bajnoknak győznie kellene az utolsó fordulóban a Panathinaikosz vendégeként, de ez sem tűnik lehetetlennek, hiszen a szigetországiak idén már többször megtréfálták északi szomszédaikat.

Az Anorthoszisz éppen a másik görög óriást, az Olympiakoszt ejtette ki a selejtező 3. fordulójában, míg az Omonia Nicosia az AEK Athént búcsúztatta az UEFA-kupában. Ráadásul a Panathinaikosz és az Anorthoszisz párharcának első meccsét is a ciprusiak nyerték 3–1-re.

FANZONE-TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
„Sok a sérültünk, és tudjuk, hogy amúgy sem mi vagyunk az esélyesek, de kivárjuk, amíg eljön a mi időnk, és garantálhatom, hogy minden lehetőséget megragadunk a továbbjutásért” – értékelt a találkozó előtt a ciprusiak mestere, Timuri Kecbaja.

A ciprusiaknál továbbra sem épült fel a sérült kapus, Arian Beqaj, így akárcsak az előző fordulóban, ezúttal is Nagy Zoltán védheti az Anorthoszisz hálóját.

A csoport másik meccsén a Werder Bremen a 3., UEFA-kupás szereplést érő helyért küzdhet az Inter ellen. Az olaszok számára a csoportelsőség mellett az lesz a találkozó tétje, hogy ne nevettessék ki magukat teljesen, mert ha kikapnak, úgy jutnak tovább, hogy csak kétszer nyertek két fiaskó és két döntetlen mellett.

Ráadásul amúgy is rajtuk mulat az olasz sportsajtó, a nyáron ugyanis 26 millió 600 ezer euróért megvásárolt portugál Ricardo Quaresma Arany Szemetes díjat kapott, vagyis őt választották az őszi szezon legrosszabb játékosának a Serie A-ban.

BAJNOKOK LIGÁJA

B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
PANATHINAIKOSZ (görög)–ANORTHOSZISZ (ciprusi)
Athén, 20.45. V: Layec (francia)
PANATHINAIKOSZ: Galinovic – Sarriegi, Gumasz, Vintra, Szpiropulosz – Karagunisz, Gilberto Silva, Simao, Dziolisz – Mandziosz, Szalpingidisz
ANORTHOSZISZ: Nagy Z. – Konsztantinu, Kacavakisz, Georgiu, Leiwakabessy – Zebari, Dobraszinovics, Paulo Costa, Laban – Fruszosz, Bardon

WERDER BREMEN (német)–INTERNAZIONALE (olasz)
Bréma, 20.45. V: Vink (holland)
WERDER BREMEN: Wiese – Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen – Baumann – Frings, Hunt – Özil – Rosenberg, C. Pizarro
INTER: Júlio César – Santon, Córdoba, Samuel, Maxwell – J. Zanetti, Quaresma, Mancini, Cambiasso – Adriano, Balotelli

B-CSOPORT
1. Internazionale 5 2 2 1 7–5 +2 8
2. Panathinaikosz 5 2 1 2 7–7 0 7
3. Anorthoszisz 5 1 3 1 8–7 +1 6
4. Werder Bremen 5 0 4 1 5–8 –3 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik