Huub Stevens: A Liverpool megmutatta nekünk, mi is a labdarúgás

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 11:50
A Bajnokok Ligája D-csoportjában a Liverpool és az Atlético Madrid is megszerezte második győzelmét. Ahogy Huub Stevens fogalmazott a Liverpool–PSV meccs után, az angolok megmutatták milyen a modern labdarúgás, míg a másik találkozón Kun Agüerro teljesítménye késztette elismerésre a szakvezetőket.
Steven Gerrard 100. gólját lövi a Liverpool mezében
Fotó: Reuters
Steven Gerrard 100. gólját lövi a Liverpool mezében
Steven Gerrard 100. gólját lövi a Liverpool mezében
Fotó: Reuters
Steven Gerrard 100. gólját lövi a Liverpool mezében

LIVERPOOL–PSV EINDHOVEN 3–1

„A liverpooliak megmutatták számunkra, hogy milyen az igaz futball. Ilyen játékkal bárkit le tudnak győzni” – kezdte a Liverpool–PSV mérkőzés utáni értékelését a hollandok szakvezetője, Huub Stevens.

„A meccs előtt az volt a legfőbb célunk, hogy az előre várt kezdeti liverpooli rohamokat megússzuk kapott gól nélkül, erre az első szögletből gólt kaptunk. Sajnos olyan hibákat követtünk el, ami ezen a szinten már nem engedhető meg, ennek pedig egyenes következménye a vereség” – fogalmazott csapata 3–1-es kudarcát követően a PSV vezetőedzője.

Az egyetlen szépségtapaszt Danny Koevermans gólja jelentette a hollandok számára, aki a 75. percben Dzsudzsák Balázs tanári átadását lőtte a hálóba.

Dzsudzsák gólpassza talán sovány vigasz a holland szurkolók számára, és a mi kis focinkról is sok mindent elmond, hogy ez a megmozdulás lehet az idei BL legemlékezetesebb magyar pillanata, de akkor is örömteli, hogy egy ilyen magas színvonalú meccsen a „mi fiúnk” is letette a névjegyét egy nem mindennapi gólpasszal.

Rafa Benítez, a hazaiak menedzsere a találkozót követően két gólt emelt ki külön is: „Robbie Keane rengeteget dolgozott azért, hogy megszerezze első gólját Liverpool-mezben, és ez most végre sikerült neki, aminek nagyon örülök. Ahogy Steven Gerrard 100. találatának is, aki még fiatal, így 200 gólig is eljuthat még.”

ATLÉTICO MADRID–MARSEILLE 2–1

A csoport másik meccsén, az Atlético Madrid–Marseille találkozón már 22 perc alatt kialakult a 2–1-es végeredmény. Javier Aguirre, a hazaiak vezetőedzője a mérkőzést követően elismerte, hogy csapata a második félidőben már meglehetősen fáradtan mozgott, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már nem változott az eredmény.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Aguirre és a vendégeket irányító Erik Gerets is kiemelte Kun Agüero klasszisát, aki második BL-meccsén már a harmadik gólját szerezte!

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Atlético Madrid 2 2 0 0 5–1 +4 6
2. Liverpool 2 2 0 0 5–2 +3 6
3. Marseille 2 0 0 2 2–4 –2 0
4. PSV 2 0 0 2 1–6 –5 0


DZSUDZSÁK GÓLPASSZA A LIVERPOOL ELLEN



GERRARD 100. GÓLJA A LIVERPOOLBAN



KUYT ÉS ROBBIE KEANE TALÁLATAI AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik