A keddi kérdés: megfáznak-e a sztárcsapatok a (fehér)orosz őszben?

Vágólapra másolva!
2008.09.30. 16:55
Kétségtelenül a keddi Bajnokok Ligája-játéknap egyik legérdekesebb mérkőzésének ígérkezik a Real Madrid szentpétervári vendégjátéka, míg a Juventusnak (elvileg) kötelező lenne a győzelem Minszkben, az „albérletben” játszó BL-újonc BATE ellen. Minden bizonnyal a Real is pontot, pontokat tervez az UEFA-kupa-győztes otthonában, de az orosz (és fehérorosz) őszben a két sztárcsapat könnyen „megfázhat”.
Zebina (sapkában) és Mellberg a minszki hidegben segítheti győzelemhez a Juventust
Fotó: Reuters
Zebina (sapkában) és Mellberg a minszki hidegben segítheti győzelemhez a Juventust
Zebina (sapkában) és Mellberg a minszki hidegben segítheti győzelemhez a Juventust
Fotó: Reuters
Zebina (sapkában) és Mellberg a minszki hidegben segítheti győzelemhez a Juventust

A CSOPORT ÁLLÁSA

H-CSOPORT
1. Real 1 1 0 0 2–0 +2 3
2. Juventus 1 1 0 0 1–0 +1 3
3. Zenit 1 0 0 1 0–1 –1 0
4. BATE 1 0 0 1 0–2 –2 0
ZENIT–REAL MADRID

Első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésére készülhet a Zenit Szentpétervár és a BATE Boriszov is, és a két exszovjet csapat nem panaszkodhat arra, hogy ne lennének közönségvonzóak az ellenfeleik…

A Petrovszkij Stadionba a Real Madrid látogat, és a királyiaknak rettenetesen nehéz dolguk lesz az UEFA-kupa-győztes ellen. A Juve elleni vereséget feledtetni akaró Zenit hazai pályán gyilkos tempót tud diktálni (erről elég megkérdezni a négyest kapó Bayern játékosait…), ráadásul a madridiak az utóbbi tizenhat idegenbeli BL-meccsük felét elvesztették. Dick Advocaat, a hazaiak szakvezetője amondó, csapatának nincs veszítenivalója.

„El kell kezdenünk pontokat gyűjteni, különben otthagynak minket. Minden erőnket össze kell szednünk a Real ellen. Ha minden a papírforma szerint alakul, a Real végez a csoport élén, és ebből a szempontból nézve semmi veszítenivalónk. A madridiak stratégiát váltottak, és nagy nevek vásárlása helyett egy jó csapat építésére koncentrálnak – ennek látható is a pályán az eredménye. Hatalmas a BL-tapasztalatuk is, ez mindenképpen előny a számukra” – nyilatkozta a holland szakember az orosz hírügynökségnek.

Advocaat ismét számíthat a sérülés után felgyógyuló Roman Sirokov és Fatih Tekke szolgálataira, viszont lehet, hogy kihagyja a csapat védelméből Ivica Krizanacot.

A vendégek az UEFA-kupa és Szuperkupa-győztesnek kijáró tisztelettel kezelik a Zenitet.

„A Zenit nagyszerű csapat, kiemelkedő képességű játékosokkal, és ennek megfelelően kell hozzáállnunk a találkozóhoz. A Betis elleni meccshez tudnám hasonlítani a mai mérkőzést, nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy eredményt tudjunk felmutatni” – mondta Bernd Schuster, a Real trénere.

„Nehéz meccs lesz, és csak jó teljesítménnyel lehet esélyünk. Egy győzelem nagyon jót tenne a csapat moráljának, de a hazaiak mindent beleadnak, hogy saját szurkolóik előtt győzzék le a Real Madridot” – tette hozzá a német szakember, aki nem számíthat Guti, Gago és Sneijder játékára.

BATE–JUVENTUS

FANZONE TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
Fehéroroszországban hatalmas a várakozás a BATE (és az ország labdarúgásának) első hazai BL-meccse előtt: a boriszovi csapat saját kis stadionja helyett az 1954-ben újjáépített minszki Dinamo-stadionban fogadja a Juventust.

A BATE az első meccshez képest erősebb csapattal állhat ki, hisz újra összeáll a Real ellen eltiltás miatt hiányzó Bliznjuk, Rogyionov csatárduó.

„A madridi meccsből sokat tanultunk, és remélem, a Juventus ellen nagyobb önbizalommal lépünk pályára. Túlvagyunk az első meglepetésen, a játékosok most már nem fognak rácsodálkozni a BL egyedi hangulatára. Most már könnyebb tőlük követelni. Remélem, a Dinamo drukkerei félreteszik a hagyományos rivalizálást, és mellénk állnak, végtére is a BL-szereplés nagyon fontos Fehéroroszországnak” – mondta Viktor Goncsarenko, a BATE edzője, aki szerint gárdája mindenképpen győzelemre játszik.

A Juventusszal nem utazott el Minszkbe Poulsen és Buffon, ráadásul a jó formában játszó Amauri is betegséggel küszködik. Claudio Ranieri nagyon udvariasan kezelte a házigazdákat.

„Nagyon tiszteljük a BATE csapatát. Fiatal gárda, és biztos, hogy a hazai szurkolók előtt nagyon akar bizonyítani. A Real ellen hiányzott a csatárkettősük, de most visszatérnek, ez gondokat okozhat. Remekül érzik a kontrajátékot, ráadásul erősek rögzített játékhelyzetekben is, a magas védőikre különösen figyelnünk kell” – nyilatkozta.

Ranieri elsősorban a támadójáték feljavulását szeretné látni a torinói „zebráktól”.

„Nem lövünk sok gólt, ez igaz, de szerencsére a helyzeteink megvannak. A kapu előtt nem koncentrálunk eléggé, de a legfontosabb, hogy nem kapunk sok gólt. Előbb-utóbb beindul a gépezet” – mondta a rutinos szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ZENIT (orosz)–REAL MADRID (spanyol)
Szentpétervár, 18.30. (TV6, 22.50, felvételről) V: Busacca (svájci)
A várható kezdőcsapatok:
ZENIT: Malafejev – Anjukov, Krizanac, Puygrenier, Sírl – Zirjanov, Gyenyiszov, Timoscsuk, Arsavin – Danny – Pogrebnjak
REAL MADRID: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, F. Cannavaro, Heinze – M. Diarra – De la Red, Van der Vaart, Robben – Raúl, Van Nistelrooy

BATE (fehérorosz)–JUVENTUS (olasz)
Minszk, 20.45. V: Atkinson (angol)
A várható kezdőcsapatok:
BATE: Veremko – Rzsevszkij, Szosznovszkij, Kazancev, Jurevics – Krivec, Szivakov, Nehajcsik, Sztaszevics – Bliznjuk, Rogyionov
JUVENTUS: Manninger – Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro – Camoranesi, Sissoko, Marchisio, Nedved – Del Piero, Amauri

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik