A BATE alaposan ráijesztett a Minszkben megbotló „zebrákra”

Vágólapra másolva!
2008.09.30. 22:57
A Real Madrid oroszországi győzelme után a Juventusnak adatott a feladat, hogy egy másik Kelet-Európa-i országban, Fehéroroszországban bizonyítsa: nem volt véletlen a Zenit elleni első fordulós siker. A BATE azonban ezen a mérkőzésen igazolta: egy fehérorosz csapatnak is lehet létjogosultsága az elitligában. A fehéroroszok a mérkőzés elején két hatalmas védelmi hibát kihasználva komoly előnyre tettek szert – a Juve ugyan egyenlített még az első félidőben, a második félidőben azonban nem sikerült megszerezni a győzelmet.
A mérkőzés elején a BATE elhúzott a Juve mellett
A mérkőzés elején a BATE elhúzott a Juve mellett
Fotó: Reuters
A mérkőzés elején a BATE elhúzott a Juve mellett
A mérkőzés elején a BATE elhúzott a Juve mellett
A mérkőzés elején a BATE elhúzott a Juve mellett
Fotó: Reuters
A mérkőzés elején a BATE elhúzott a Juve mellett

A BATE az első fordulóban, a Santiago Bernabeu-stadionban még csak tisztes helytállásig jutott el (0–2), az első fehérorosz csapat által lőtt BL-gól azonban váratott magára. Hazai pályán – ugyan nem Boriszovban, ahol az „aréna” csak 5 000 főt képes befogadni, így nem UEFA BL-kompatibilis, hanem a minszki Dinamo-stadionban – azonban nem sokat késett az első találat…

Sőt, a második sem! De haladjunk sorjában! A 17. percben a Juve-védelem tömeges látomást szenvedhetett el, másként aligha lehet magyarázni, hogy a labda helyett, mindenki valami (vagy valaki…) mást bámult. Krivec köszönte a lehetőséget, és Manninger mellett elhúzva a labdát a hálóba lőtt (1–0).

A második kék-sárga gólnál (a 23. percben) a teljes olasz deffenzív egység ugyan nem omlott össze, elég volt Nedved hibája. Az alacsony cseh középpályás felett szállt el a labda, a mögötte egyedül ólálkodó Sztaszevics fejjel találta meg az utat a kapu jobb alsó sarkába (2–0).

A „zebrák” ráadásul azt sem mondhatták el magukról, hogy meddő mezőnyfölényben játszanak, hiszen a hazaiak labdabirtoklásban is felvették a versenyt a torinóiakkal. Claudio Ranieri csapata azonban összeszedte magát, és Iaquinta vezérletével még a szünetet jelző sípszó előtt egyenlített.

Előbb Del Piero jobb oldali beadása után „nőtt a mezőny fölé” a csatár, és fejelt határozottan a léc alá (2–1), majd az első játékrész utolsó másodperceiben Giovinco kiugratását követően lőtt Veremko kapus lábai között a hálóba (2–2).

A második félidőben már jobban kijött a Juve fölénye, ám a vendégcsapat nem tudta kihasználni lehetőségeit. A hazaiak remekül tördelték a játékot (rengeteg szabálytalanság volt a mérkőzésen), így hiába volt 5 perc hosszabbítás, óriási sikert és egy pontot könyvelhettek el a mérkőzés végén.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Minszk, Dinamo-stadion
Nézőszám: 40 000
Játékvezető: Martin Atkinson
Asszisztensek: Peter Kirkup, Richard West (angolok)

A KEZDŐCSAPATOK
BATEJUVENTUS
VeremkoManninger
RzsevszkijGrygera
SzosznovszkijLegrottaglie
KazancevChiellini
JurevicsDe Ceglie
KrivecCamoranesi
LihtarovicsSissoko
NehajcsikGiovinco
SztaszevicsNedved
VolodkoDel Piero
RogyionovIaquinta
Vezetőedző:Vezetőedző:
Viktor GoncsarenkoClaudio Ranieri

Gólszerzők: Krivec (17.), Sztaszevics (23.), ill. Iaquinta (29., 45+3.)
Csere: Lihtarovics h. Szivakov (70.), Nehajcsik h. Mircsev (87.), Rogyionov h. Pecsa (93.), ill. Legrottaglie h. Knezevics (18.), Camoranesi h. Marchisio (46.), Iaquinta h. Amauri (81.)
Sárga lap: Nehajcsik (8.), Volodko (65.), Kazancev (79.), ill. Grygera (26.), Sissoko (80.), Marchisio (82.)


A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Real Madrid22004–1+3 6
2. Juventus21103–2+1 4
3. BATE Boriszov20112–4–2 1
4. Zenit20021–3–2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik