Silvio Berlusconi bizalma töretlen Carlo Ancelotti iránt

Vágólapra másolva!
2008.03.05. 11:00
A két héttel ezelőtti gól nélküli londoni felvonás után az Arsenal parádéját hozta a BL-nyolcaddöntő kedd esti, milánói visszavágója, az „ágyúsok” Fabregas és Adebayor hajrában szerzett góljával kiütötték a legrangosabb európai sorozat címvédőjét.
Ahogy az Arsenal a Milant, úgy Emmanuel Adebayor (fehérben) is megelőzte Andrea Pirlót
Fotó: Reuters
Ahogy az Arsenal a Milant, úgy Emmanuel Adebayor (fehérben) is megelőzte Andrea Pirlót
Ahogy az Arsenal a Milant, úgy Emmanuel Adebayor (fehérben) is megelőzte Andrea Pirlót
Fotó: Reuters
Ahogy az Arsenal a Milant, úgy Emmanuel Adebayor (fehérben) is megelőzte Andrea Pirlót


A győztes együttes szakvezetője természetesen elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után, Arsene Wenger szerint a siker szárnyakat adhat csapatának.

„Bent vagyunk a negyeddöntőben, miért ne hinnénk el, hogy meg tudjuk nyerni. Nagyon kemény a harc, de mivel kupasorozatról van szó, úgy kell hozzáállnunk” – mondta Wenger a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Majd a francia mester így értékelt: „Azt a teljesítményt nyújtottuk, amit vártunk magunktól a meccs előtt. Szervezetten játszottunk, nem lankadtunk, megfogtuk őket, és nem hagytunk időt nekik, hogy kibontakozzanak. Összességében határozottan, éretten és tehetségesen futballozott a csapatom.”

A vesztes fél vezetőedzője, Carlo Ancelotti is elismerte, hogy az angol együttes nagyszerű erőkből áll, és még sokáig menetelhet a sorozatban.

„Igen, én is úgy gondolom, hogy akár meg is tudják nyerni a Bajnokok Ligáját, hiszen ezen a két meccsen bizonyították, hogy képesek minőségi futballt játszani” – dicsérte az ellenfelet az olasz mester, majd a kudarc legfőbb okáról is nyilatkozott.

„Folyamatos nyomás alatt tartották a belső középpályásainkat, nem hagytak úgy játszani bennünket, ahogy azt elterveztük. Nem meglepő, hogy alig volt helyzetünk.”

A Milannál a bajnokságban való kínlódást a BL elsődlegességével magyarázták a közelmúltban, de a búcsú után természetesen felvetődött, hogy menesztik Carlo Ancelottit.

„Nem hiszem, hogy erre sor kerül, hiszen annyi mindent nyertünk az utóbbi időszakban, és egy elveszített meccs tulajdonképpen semmiség. Megyünk tovább, hogy elérjük a célunkat, ez pedig a negyedik hely a bajnokságban” – mondta az olasz edző.

És úgy tűnik, hogy a trénernek igaza lesz, legalábbis a lefújás után teljes mellszélességgel állt ki mellette a klub teljhatalmú elnöke, Silvio Berlusconi.

„Hogy Ancelotti marad-e? Természetesen!” – zárt rövidre egy újságírói kérdést a prezidente.

Az Arsenal sikere egyébként sporttörténeti jelentőségű, hiszen angol együttes még soha nem győzött a Milan otthonában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik