A Porto egész Portugáliáért harcol, a Schalke Mirko Slomkáért

Vágólapra másolva!
2008.03.05. 17:28
A párharc első összecsapását Kevin Kuranyi találatával a Schalke nyerte, de egygólos előnye birtokában nem lehet nyugodt a német együttes, mert az 52 ezer néző befogadására alkalmas Dragao Stadionban „pokoli” hangulat vár Mirko Slomka együttesére.
Futballbalett, aki bemutatja: Rafinha (balra) és Ricardo Quaresma
Fotó: Imago
Futballbalett, aki bemutatja: Rafinha (balra) és Ricardo Quaresma
Futballbalett, aki bemutatja: Rafinha (balra) és Ricardo Quaresma
Fotó: Imago
Futballbalett, aki bemutatja: Rafinha (balra) és Ricardo Quaresma


Ráadásul az ezt megelőző 19 hazai BL-meccséből mindössze egyet veszített el a portugál bajnokcsapat, 9-9 alkalommal pedig győzött vagy döntetlent játszott. Arról nem is beszélve, hogy a csoportmérkőzések során a Marseille-t és a Besiktast is legyőzték otthon, és csak a tavalyi döntős Liverpoollal ikszeltek.

A gárda vezéregyénisége a bajnokságban négy gólnál járó portugál válogatott, Ricardo Quaresma. A középpályás a mérkőzés előtt elismerte, hogy az első összecsapáson nem játszott jól csapata.

„Németországban nem tudtuk megmutatni a Porto igazi arcát, de a Dragaóban az fog történni, amit mi akarunk. Ez a meccs minden portugál ember számára nagyon fontos, mert az egész ország büszke lenne ránk, ha bejutnánk Európa legjobb nyolc csapata közé” – mondta a középpályás.

A Schalke egyik kulcsembere a csapatkapitány, Marcelo Bordon lehet, aki a találkozót megelőzően arról beszélt, hogy egygólos előnyük birtokában nyugodtan fognak játszani.

„A Portónak mindenképpen gólt kell szereznie ezért támadni fognak, így pedig lehetőségünk lesz kontrákra” – mondta a csapatkapitány, aki azt is hozzátette, hogy Mirko Slomka vezetőedzőért is játszanak majd.

A szakember alatt ugyanis erősen inog a kispad, azóta, hogy a hétvégén hazai pályán vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől, és a tabellán csak a hatodik helyen állnak, ami még UEFA-kupás szereplést sem ér.

A Schalkénél tehát nemcsak a továbbjutás, hanem Slomka állása is a tét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik