Avram Grant szerint most játszottak a legrosszabbul a BL-ben

Vágólapra másolva!
2008.02.20. 11:23
Gólnélküli döntetlennel zárt az Olimpiakosz és a Chelsea a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Athénban. Avram Grant, a londoniak mestere elismerte, hogy irányítása alatt most játszottak a legrosszabbul a BL-ben, de az izraeli mester több játékosát is pihentette.
Ballacknak nem sok levegőt hagyott Toroszidisz
Reuters
Ballacknak nem sok levegőt hagyott Toroszidisz
Ballacknak nem sok levegőt hagyott Toroszidisz
Reuters
Ballacknak nem sok levegőt hagyott Toroszidisz

„A gólnélküli döntetlen nem rossz eredmény, de a teljesítményünk lehetett volna sokkal jobb is. Alig volt helyzetünk, ez elszomorító. Igaz, nem könnyű itt játszani, hiszen a görög szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek, az Olympiakosz pedig egy nagyon jó és szervezett csapat – nem véletlen, hogy nem kaptak még ki.”

Az izraeli mester hozzátette, hogy John Terry és Frank Lampard mellőzése ellenére erős kezdőcsapatot küldött ki Athénban, és ez a két játékos nemrég tért vissza sérüléséből. A csapatot az őszi szezonban átvevő vezetőedző úgy véli, nagyon nehéz meccs vár rájuk, és elismerte, hogy amióta ő irányítja az együttest, ilyen rosszul még nem játszottak a BL-ben.

„Az eredmény nem változtat meg semmit” – nyilatkozta Panajotisz Lemonisz, az Olympiakosz edzője. – „Tudtuk, hogy iszonyatosan nehéz lesz eljutni a negyeddöntőbe, és nem is csalódtunk. Még nem dőlt el semmi, ám Londonban a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk, ha sikert akarunk elérni.”

Lemonisz elmondta, hogy elégedett csapatával, hiszen egy taktikailag oly erős Chelsea nem sok lehetőséget tudott kialakítani ellenük. Lomana LuaLua komoly szerepet játszott volna a görög csapat taktikájában, ám nem léphetett pályára – Lemonisz reméli, hogy a visszavágón már számíthat rá.

A görög szakvezető emellett köszönetet mondott a közönségnek is, amely remek hangulatot teremtett a stadionban.

EMLÉKEZTETŐ

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
OLYMPIAKOSZ (görög)-CHELSEA (angol) 0-0

Helyszín: Athén, Georgiosz Karaiszkakisz Stadion
Nézőszám: 33500
Játékvezetők: Konrad Plautz (osztrák)
Asszisztensek: Egon Bereuter, Markus Mayr (osztrák)

A KEZDŐCSAPATOK
OLYMPIAKOSZ CHELSEA
71 Nikopolidisz 1 Cech
14 Zewlakow 35 Belletti
5 Julio Cesar 6 Ricardo Carvalho
18 Andzasz 33 Alex
30 Pantosz 3 A. Cole
28 Ledesma 15 Malouda
35 Toroszidisz 5 Essien
6 Sztoltidisz 4 Makelele
7 Galletti 13 Ballack
11 P. Djordjevics 10 J. Cole
9 Kovacsevics 11 Drogba
Vezetőedző: Menedzser:
Panajotisz Lemonisz Avram Grant

Csere: Djordjevics helyett Belluschi (76.), Galletti helyett Leonardo (83.), Kovacsevics helyett Nunez (86.), ill. J. Cole helyett Anelka (75.), Malouda helyett Kalou (75.), Ballack helyett Lampard (86.)
Sárga lap: Belluschi (90.), ill. Alex (35.), Belletti (56.), Makelele (63.), A. Cole (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik