Benzema parádéja után sorozatban ötödször a nyolcaddöntőben a Lyon

Vágólapra másolva!
2007.12.13. 11:40
A Glasgow-ban aratott 3-0-s győzelmével a Lyon sorozatban ötödször harcolta ki a legjobb tizenhat közé kerülést a Bajnokok Ligájában. A magabiztos siker után Alain Perrin, a francia gárda szakvezetője Karim Benzemát dicsérte: a csatár két góljával nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. Az E csoport 6. fordulójának másik mérkőzésén a Barcelona papirformagyőzelmet aratott a Stuttgart ellen.
Sorozatban ötödször jutott tovább a Lyon
Reuters
Sorozatban ötödször jutott tovább a Lyon
Sorozatban ötödször jutott tovább a Lyon
Reuters
Sorozatban ötödször jutott tovább a Lyon

"Karimnak hihetetlen mérkőzése volt, a döntő pillanatokban határozott volt" - értékelt a Rangers ellen 3-0-s győzelmet arató Lyon mestere, Alain Perrin. A szakvezetőt Karim Benzema produkciója nyűgözte le, a fiatal támadó két gólt szerzett a skót rivális elleni mérkőzésen.

A francia csapat remek sorozatot tudhat magának a Bajnokok Ligájában. A Lyon a 2003-2004-es idény óta sorozatban ötödször élte túl a legrangosabb európai kupa csoportkörét.

A francia bajnokság listavezetője pocsékul kezdte a szezont. Túl azon, hogy a bajnokságban is botladozott, a BL-ben előbb a Barcelonától, majd a Rangerstől szenvedett 3-0-s vereséget. A Lyon szerda este az utóbbi zakóért is visszavágott.

A döntetlen még a skótok továbbjutását eredményezte volna, a sokáig egygólos különbséget azonban nem sikerült egalizálnia a hazai csapatnak.

"Úgy gondolom a második félidő nagy részében mi domináltunk. A Lyon azonban nagyon jól védekezett, és remekül korlátozta le a lehetőségeinket" - nyilatkozta Walter Smith, az UEFA-kupába "továbbjutó" Rangers vezetőedzője.

A csoport másik mérkőzése tétnélküli volt. Már a forduló előtt biztossá vált, hogy a Barcelona nyeri az E csoport küzdelmeit, míg a Stuttgart búcsúzik az európai porondtól.

"Elértük amit akartunk, ami hazai pályán a győzelem volt. Ronaldinho ismét bizonyította, hogy fontos embere a csapatnak, gólt lőtt és motiválta a társakat" - hozta előtérbe a brazil aranylabdás teljesítményét az eltiltott Frank Rijkaardot helyettesítő Johan Neeskens.

Armin Veh, a Stuttgart edzője szerint, bár csapata korán vezetést szerzett, a katalánok teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot.

BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT

Helyszín: Glasgow, Ibrox stadion
Nézőszám: 52 000
Játékvezető: Lubos Michel (szlovák)
Asszisztensek: Roman Slysko, Martin Balko (szlovákok)
RANGERS LYON
1 McGregor 30 Vercoutre
2 Hutton 2 Clerc
24 Cuéllar 29 Squillaci
3 Weir 22 Anderson
5 Papac 11 Grosso
7 Hemdani 28 Toulalan
28 Whittaker 8 Juninho
6 B. Ferguson 6 Källström
8 Thomson 14 Govou
19 McCulloch 10 Benzema
29 Cousin 18 Ben Arfa
Vezetőedző: Vezetőedző:
Walter Smith Alain Perrin
Gólszerző: Govou (16.), Benzema (85., 88.)
Csere: Cousin h. Naismith (a szünetben), Papac h. Darcheville (72.), Hemdani h. Boyd (84.), ill. Ben Arfa h. Bodmer (67.), Govou h. Réveillére (77.), Juninho h. Baros (84.)
Sárga lap: Thomson (9.), Hutton (23.), Cuéllar (57.), ill. Govou (48.), Juninho (58.).
Kiállítás: Darcheville (91.)

BAJNOKOK LIGÁJA, E CSOPORT

Helyszín: Barcelona, Nou Camp
Nézőszám:
Játékvezető: Stephane Lannoy (francia)
Asszisztensek: Eric Dansault, Bruno Faye (franciák)
BARCELONA STUTTGART
25 Jorquera 1 Schäfer
5 Puyol 3 Osorio
21 Thuram 5 Tasci
3 G. Milito 17 Delpierre
16 Sylvinho 15 Boka
4 Márquez 6 F. Meira
17 Giovani 9 Ewerthon
7 Gudjohnsen 10 Bastürk
20 Deco 25 Antonio
10 Ronaldinho 8 Farnerud
9 Eto'o 20 Marica
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Armin Veh
GÓlszerző: Giovani (36.), Eto'o (57.), Ronaldinho (67.) illetve: Da Silva (3.)
Csere: Gudjohnsen helyett Krkic (52.), Eto'o helyett Iniesta (62.), Xavi helyett Marc Crosas (70.) illetve: Farnerud helyett Hilbert (58.), Marica helyett Fischer (71.), Bastürk helyett Meissner (72.)
Sárga lap: Marquez (92.) illetve: Schafer (36.), F. Meira (49.)
---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik