Továbbjuthatott volna, de az UEFA-kupáról is lemaradt a Sahtar

Vágólapra másolva!
2007.12.05. 12:48
Mindkét továbbjutó csapat edzője elégedett volt a kedd esti milánói Bajnokok Ligája-mérkőzés után, ahol a már korábban továbbjutott Milan Filippo Inzaghi 70. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Celticet, de mivel a Benfica idegenben verte meg a Sahtart, így a skótok is örülhettek.
A Celtic és a Milan is várhatja a nyolcaddöntő sorsolását
Reuters
A Celtic és a Milan is várhatja a nyolcaddöntő sorsolását
A Celtic és a Milan is várhatja a nyolcaddöntő sorsolását
Reuters
A Celtic és a Milan is várhatja a nyolcaddöntő sorsolását

Eseménytelen kilencven percet hozott a Milan és a Celtic találkozója a D csoport előrehozott, utolsó játéknapján.

A kevés helyzetet hozó, unalmas mérkőzésen egyedül Filippo Inzaghi találata volt említésre méltó, ugyanis ez volt az olasz csatár pályafutásának 63. európai kupagólja, mellyel túlszárnyalta Gerd Müller 62 gólos csúcsát.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti boldogan nyilatkozott a sajtónak.

„Nehezen indult számunkra a mérkőzés, mert a döntetlen jó eredmény lett volna a vendégek számára. Szerencsére sikerült felpörögnünk, és a második félidőben is nagyobb tempót diktáltunk ellenfelünknél, így a győzelmünk teljesen megérdemelt volt.” – mondta a szakvezető, aki saját csapatán kívül az ellenfelet is dicsérte.

"A Celtic nagyon szervezett csapat. Játékosai kiváló fizikai állapotban vannak, és a levegőben nagyon veszélyesek, de leginkább szurkolóiknak köszönhetik, hogy ebben a szezonban ennyire jól szerepelnek” – fogalmazott az olaszok mestere.

Gordon Strachan, a vendégek menedzsere a következőképp fogalmazott: ” Különös mérkőzés volt. Sokáig nem történt semmi, de a Milan gólja után a játék egyoldalúvá vált. Úgy gondolom, hazai pályán erősek vagyunk, de a kieséses szakaszban idegenben is jobban kell teljesítenünk" – állt a skót szakember nyilatkozatában.

A csoport másik mérkőzésén a Benfica idegenbeli győzelmével kaparta ki a gesztenyét a Celtic számára. A Donyeckiek hatalmas lehetőséget szalasztottak el, mert ha győznek otthon, akkor a Celtic vereségének köszönhetően továbbjuthattak volna.

A lisszaboniak Oscar Cardozo korai duplájával kerültek előnybe, és mivel az ukrán csapat csak Lucarelli büntetőjével tudott válaszolni, le kellett mondania a továbbjutásról.

Mircea Lucescu, a hazaiak trénere érthetően csalódott volt a kiesés miatt: ” Sajnos ismét ajándékba adtunk két gólt az ellenfélnek. Talán nem ütjük meg a Bajnokok Ligája szintjét” – kesergett a szakember.

A vendégek részéről Jose Antonio Camacho az UEFA-kupa indulást érő harmadik hely elérésének örült.

” Nem volt nehéz mérkőzés, sikerült felkészülnünk ellenfelünkből. Kiestünk a Bajnokok Ligájából, de örülök, hogy az UEFA-kupában folytathatjuk” - mondta a spanyol szakvezető.

BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT


Helyszín: Milánó, San Siro
Játékvezető: Tom Henning Övrebö
Asszisztensek: Geir Age Holen, Erik Raestad

Milan Celtic
16 Kalac 1 Boruc
2 Cafú 5 Caldwell
25 Bonera 17 Pressley
17 Simic 44 McManus
19 Favalli 48 O'Dea
8 Gattuso 20 Jarosik
21 Pirlo 18 Donati
23 Ambrosini 8 S. Brown
10 Seedorf 11 Hartley
22 Kaká 46 McGeady
9 Inzaghi 27 McDonald
Vezetőedző: Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Gordon Strachan
Gólszerző: Inzaghi (70.)
Csere: Simic helyett Kaladze (30.), Seedorf helyett Gourcuff (69.), Pirlo helyett Brocchi (74.), ill. McDonald helyett Vennegoor (65.), Donati helyett Sno (71.), Jarosik helyett Zurawski (78.)
Sárga lap: S. Brown (46.)


BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT

SAHTAR BENFICA
30 Pjatov 12 Quim
33 Srna 22 Nelson
27 Csigrinszkij 4 Luisao
5 Kucser 23 David Luiz
26 Rat 5 Léo
18 Lewandowski 14 Maxi Pereira
11 Ilsinho 6 Petit
7 Fernandinho 8 Kacuranisz
8 Jádson 10 Rui Costa
99 C. Lucarelli 20 Di Maria
25 Brandao 7 Oscar Cardozo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mircea Lucescu José Antonio Camacho
Gólszerző: Lucarelli (11-esből, 30.) illetve Oscar Cardozo (6., 22.)
Csere: Lewandowski helyett Hübschmann (57.), Ilsinho helyett Willian (67.), Lucarelli helyett Gladkiy (74.) illetve Di Maria helyett Nuno Assis (67.), Maxi Pereira helyett Luis Felipe (83.), Oscar Cardozo helyett Nuno Gomes (90.)
Sárga lap: Kucser (68.), Brandao (94.) illetve David Luiz (29.), Luis Felipe (91.), Kacuranisz (92.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik