Benitez a siker ellenére már a Porto elleni mérkőzésre koncentrál

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 10:46
Rafa Benitez a Liverpool menedzsere már a Porto elleni összecsapásra koncentrál, hiába nyert csapata Bajnokok Ligája csúcsot jelentő különbséggel, 8-0-ra kedden este a Besiktas ellen a B csoportban. A Marseille vezetőedzője Erik Gerets szerint együttese túl fiatal, és már a meccs végét jelző hármas sípszót várta Portóban.
Steven Gerrard (balra) mindent megtett a sikerért, ezt éppen Hakan Arikan bánja
Reuters
Steven Gerrard (balra) mindent megtett a sikerért, ezt éppen Hakan Arikan bánja
Steven Gerrard (balra) mindent megtett a sikerért, ezt éppen Hakan Arikan bánja
Reuters
Steven Gerrard (balra) mindent megtett a sikerért, ezt éppen Hakan Arikan bánja

A Liverpool vezetőedzője a mérkőzés után nem csapata fantasztikus győzelméről áradozott, hanem elsősorban a soronkövetkező BL-találkozóról, a Porto elleni összecsapásról beszélt. Ez persze érthető is, hiszen az angol gárda a 8-0-s diadal után is csupán a harmadik helyen áll az A csoportban.

„A korábbi meccseken a helyzetekig eljutottunk, azonban képtelenek voltunk a kapuba találni” – nyilatkozta a találkozó után Rafa Benitez, és ezzel utalt arra is, hogy bizony csapata az elmúlt három BL-találkozóján mindössze kétszer volt eredményes.

„Miután megszereztük az első gólt, sokkal magabiztosabbá vált a játékunk. Ennek a találatnak köszönhetően a meccs sokkal nyíltabbá vált, hiszen nekik jönniük kellett előre azért, hogy nyerjenek, és meg kellett próbálniuk feltörniük a védelmünket, így azonban több területe maradt a támadóinknak.”

„Tudjuk, hogy a következő két mérkőzésen nyernünk kell ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból, és ennek megfelelően a Porto elleni találkozón is ugyanilyen magabiztossággal játszunk majd. A portugál gárdának kell az Anfied Roadra jönnie, így van miért aggódniuk. Igaz, nekik is rengeteg európai kupasorozatbeli tapasztalatuk van, ennek ellenére meg kell majd birkózniuk a rájuk háruló nyomással.”

A vesztes fél edzője, Ertugrul Saglam a találkozó után érthető módon nagyon elkeseredett volt, és elsősorban a csapat szurkolóitól kért bocsánatot.

„Ez egy borzasztó este volt mind a csapat, mind pedig a szurkolók számára. Az eredmény mindannyiunkat nyugtalanítja. Szeretnénk bocsánatot kérni az összes szurkolónktól. Nagyon nehéz elfogadni ezt az eredményt, de az élet megy tovább. Tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk, és ezt meg is tesszük majd.”

A kvartett másik összecsapásán, a Porto-Marseille találkozón 2-1-es hazai siker született, így a portugál gárda átvette a vezetést a csoportban a franciáktól.

„Igazságos eredmény született, mert a Porto a második félidőben jobb volt a Marseille együttesénél nyilatkozta a találkozó után Jesualdo Ferreira a hazaiak mestere. - Az első játékrészben nem játszottunk úgy mint egy csapat, azonban a másodikra minden megváltozott.”

“A támadásokban jól teljesítettünk, azonban a védekezésünkben akadtak hiányosságok - mondta Erik Gerets a franciák menedzsere a találkozó után. - Egy kissé dekoncentrált volt a csapatom, hiszen a forduló előtt már csupán karnyájtásnyira volt a továbbjutás, és nagyon vártuk már a lefújást, ami sosem vezet jóra. A játékosaim még fiatalok, és van mit tanulniuk.”

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ, A CSOPORT


A KEZDŐCSAPATOK:
LIVERPOOL BESIKTAS
25 Reina 84 Hakan Arikan
17 Arbeloa 3 Mehmet Seref
23 Carragher 15 Diatta
4 Hyypiä 58 Ibrahim Toraman
12 Aurélio 19 Ibrahim Üzülmez
11 Benayoun 2 Serdar Kurtulus
8 Gerrard 18 E. Cissé
20 Mascherano 10 Delgado
6 Riise 21 Serdar Özkan
10 Voronyin 13 Bobo
15 Crouch 41 Koray Avci
Vezetőedző: Vezetőedző:
Rafa Benítez Ertugrul Saglam
Gólszerző(k): Crouch (19.,88.), Benayoun (32., 53., 56.), Gerrard (69.), Babel (78., 81.), Crouch (88.)
Csere: Fábio Aurélio helyett Babel (63.), Voroynin helyett Kewell (72.), Gerrard helyett Lucas (72.), ill. Serdar özkan herlyett Ali Tandogan (a szünetben), Kurtulus helyett Higuaín (62.), Sedef helyett Ricardinho (78.)
Sárga lap: Serdar (11.)


A KEZDŐCSAPATOK:
PORTO MARSEILLE
1 Hélton 30 Mandanda
12 Bosingwa 13 Givet
4 Sztepanov 4 J. Rodriguez
2 Bruno Alves 3 Taiwo
13 Fucile 17 M'Bami
16 Raúl Meireles 19 Cana
6 Paulo Assuncao 28 Valbuena
5 M. Cech 24 Bonnart
7 Quaresma 22 Nasri
9 Lisandro López 29 Ayew
17 Szekciui 11 Niang
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jesualdo Ferreira Erik Gerets

Gólszerző(k): Sekciui (27.), Lisandro (78.), ill. Niang (47.)
Csere: Cech helyett Hélder Postiga (59.), Raúl Meireles helyett Bolatti (68.), ill. Niang helyett Cissé (63.), Ayew helyett Arrache (77.), M'Bami helyett Cheyrou (84.), Szekciui helyett Mariano González (87.)
Sárga lap: Helton (90+1.), Fucile (90+2.)

AZ A CSOPORT ÁLLÁSA

1. FC Porto 4 2 2 0 5-3 +2 8
2. Olympique Marseille 4 2 1 1 5-3 +2 7
3. Liverpool 4 1 1 2 10-4 +6 4
4. Besiktas 4 1 0 3 2-12 -10 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik