A Bajnokok Ligájában továbbra is remekül megy az AC Milannak

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 22:58
A címvédő Milan továbbra is igen messze van attól, amit általában csúcsformának hívnak, ám azért így is halad előre: Doneck olimpiai stadionjában hosszú birkózás után megszerezte idei harmadik BL-győzelmét is, méghozzá simán (3-0). Ugyancsak nyert a Celtic, ráadásul Glasgow igazi szórakoztatásban részesült a Benfica elleni mérkőzés első részében, amely azonban minimális különbséggel ért véget (1-0).
A legutóbbi idény BL-gólkirálya, Kaká (balról a második) ismét remekelt
Reuters
A legutóbbi idény BL-gólkirálya, Kaká (balról a második) ismét remekelt
A legutóbbi idény BL-gólkirálya, Kaká (balról a második) ismét remekelt
Reuters
A legutóbbi idény BL-gólkirálya, Kaká (balról a második) ismét remekelt

SAHTAR DONECK – AC MILAN
A Milan megint nem volt világverő passzban. Jellemző volt a szenvedésre, hogy a donecki meccs első sárgáját szinte alanyi jogon begyűjtő Gennaro Gattuso után a galamblelkű Kaká lett a következő figyelmeztetett, miután hátulról rúgta fel az egyik ukránt, pontosabban brazilt, hiszen Ilsinho volt a szenvedő fél. Fernandinho és Ilsinho mindenesetre hamar felzárkózott, ők is begyűjtöttek egy-egy sárgát – előbbi pont a Milan irányítóját faragta.

A fordulás után sem emelkedett a színvonal, Filippo Inzaghi és Ronaldo viszont továbbra is csak a partvonalon kívülről nézte, hogyan gyűri egymást a Sahtar és a Milan. Massimo Ambrosini fejese rejtett magában némi izgalmat a meccs kétharmadánál, de az is a kapufán csattant csak.

Később már az örök optimista Carlo Ancelotti sem várt tovább, bejött Inzaghi, aki hamarost be is talált – Ronaldo meg nézte. Természetesen ezek után már Kaká sem maradhatott ki, azaz végül is magabiztosnak látszó Milan-győzelem kerekedett a korábban sokkal nehezebbnek tűnő meccsből.

CELTIC – BENFICA
Ezzel szemben a Celtic Park népe levegőhöz is alig jutott az első negyedóra során, mert mindkét alakulat sutba vágta a védekezés összes alapszabályát, amitől a két edző ugyan a haját tépte, de így legalább szórakoztató lett a meccs. A smaragzöld-fehér mezes bekkek például azzal a tiltással nem foglalkoztak, hogy a saját kapunk előtt nem passzolgatunk felelőtlenül: Lee Naylor egymaga vagy három alkalommal pepecselt túl soká, vagy adta egyenest a vele szemben közlekedő riválisnak a labdát, ám Artur Boruc mindig besegített.

Aztán egyszer a lengyel kapus is a frászt hozta a Celtic drukkereire, mert kétszer is elesett egyazon támadás közben, de végül ebből sem született gól, akárcsak a túlvégen John Kennedy, Scott Brown és Scott McDonald próbálkozásaiból.

Cseppet megpihentek a felek a félidő vége felé, mire a messziről próbálkozó Aiden McGeady némiképp meglepő módon sikerrel járt, jóllehet a gólhoz kellett az is, hogy Luisao lábán irányt váltson a labda, s kikerülje Quim kapust.

A második periódus már messze nem volt ilyen izgalmas, de a három pont ettől még a Celtic tulajdona lett.


A KEZDŐCSAPATOK
CELTIC BENFICA
1 Boruc 12 Quim
5 Caldwell 2 Luís Filipe
41 J. Kennedy 4 Luisao
44 McManus 3 Edcarlos
3 Naylor 5 Léo
11 Hartley 8 Kacuranisz
46 McGeady 18 Binya
8 S. Brown 14 Maxi Pereira
20 Jarosík 10 Rui Costa
27 McDonald 26 Cr. Rodríguez
10 Vennegoor of Hesselink 7 Cardozo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gordon Strachan José Antonio Camacho
Gólszerző(k): McGeady (45.)
Csere: Járosík helyett Donati (66.), Vennegoor of Hesselink helyett Killen (66.), S. Brown helyett Sno (89.), ill. Maxi Pereira helyett Di María (62.), Cardozo helyett Nuno Gomes (77.), Rui Costa helyett Bergessio (77.)
Sárga lap: Maxi Pereira (42.)
Kiállítva: Binya (85.)


A D CSOPORT ÁLLÁSA

1. AC Milan 4 3 0 1 10-4 +6 9
2. Celtic 4 2 0 2 3-4 -1 6
3. Shakhtar Doneck 4 2 0 2 4-7 -3 6
4. Benfica 4 1 0 3 2-4 -2 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik