A 200. mérkőzésére készül a Milan az első számú európai kupában

Vágólapra másolva!
2007.10.24. 13:54
A klub történetének 200. mérkőzését játssza a legrangosabb európai kupasorozatban az AC Milan labdarúgócsapata, amely szerdán 20:45-kor a D csoport éllovasát, a Sahtar Donecket fogadja a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A Milannál erősen kétséges az Aranylabda fő esélyesének, Kakának a játéka, aki térdsérüléssel bajlódik. Rajta kívül ezen a meccsen tölti le eltiltását a Celtic elleni szimlulálásért megbüntetett kapus, Dida.
Kaka (jobbra) nélkül nehezebb dolga lesz a Milannak az eddigi meglepetéscsapat ellen
Imago
Kaka (jobbra) nélkül nehezebb dolga lesz a Milannak az eddigi meglepetéscsapat ellen
Kaka (jobbra) nélkül nehezebb dolga lesz a Milannak az eddigi meglepetéscsapat ellen
Imago
Kaka (jobbra) nélkül nehezebb dolga lesz a Milannak az eddigi meglepetéscsapat ellen

A legutóbbi jelentések szerint könnyen lehet, hogy Carlo Ancelottinak, az AC Milan edzőjének a brazil Kaká nélkül kell pályára küldenie csapatát az ukrán Sahtar ellen a Guiseppe Meazza Stadionban.

A legutóbbi fordulóban a Celtictől 2-1-es vereséggel távozó, s a hazai bajnokságban is vergődő címvédő számára létfontosságú lenne a győzelem, ellenkező esetben elmélyülhetne a válság a klubnál.

A széles körben az Aranylabda és a FIFA Év játékosa díj első számú várományosának tartott Kakának a térde sérült, és a legutóbbi diagnózis szerint a helyzet nem túl biztató.

„Ebben a pillanatban a játéka kétséges – mondta Carlo Ancelotti vezetőedző. – Nem sok időnk van a meccsig, nem tehetünk mást, mint hogy várunk, és majd meglátjuk, felépül-e vagy nem.”

A Celtic elleni páratlan színészi alakításáért taps helyett egy meccsre szóló eltiltással sújtott Dida helyett Zeljko Kalac védi majd a hétszeres BL-, illetőleg BEK-győztes kapuját.

A Milan és a Sahtar Doneck eddig kétszer találkozott egymással, mégpedig a 2004–2005-ös szezon csoportmérkőzései során. Három éve mindkét mérkőzést az olasz együttes nyerte: Doneckben 1-0-ra, a San Siróban 4-0-ra.

A legutóbbi átigazolási időszakban óriási pénzeket elköltő ukrán együttes az utolsó öt BL-mérkőzésén nem kapott ki, ugyanakkor a legutóbbi hat olaszországi vendégjátéka során nem tudott nyerni, méghozzá úgy, hogy ötször vereséget szenvedett, és összesen 19 gólt szedett be.

A Milan a legrangosabb kontinentális kupasorozatban a 110. győzelmére készül, de legalábbis nem szeretne 45. alkalommal kikapni.

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője elmondta: jobb lett volna, ha a Lazio elleni 5-1-es győzelem után találkoznak a Milannal, mint most, hogy riválisuk 1-0-ra veszítette az Empoli ellen, hiszen így egy sokkal elszántabb együttessel csapnak majd össze.

„Eddig remekül oldottuk meg a feladatot, de most meg kell mutatnunk, hogy mindez nem a véletlen műve volt” – szögezte le a román szakvezető.

A csoport másik mérkőzésén a Benfica a Celticet fogadja. A portugálok legközelebbi gólja lehet a klub történetének 500. találata az európai kupaporondon. Korábban ezt a határt csak a Real Madrid, a Barcelona, a Juventus, a Bayern München, az Anderlecht és az AC Milan érte el.

Jose Antonio Camacho együttese Lisszabonban skót csapat ellen eddig még mindig győzött – erre eddig háromszor volt példa. Ezt a hagyományt látszik erősíteni, hogy Celtic idegenben még soha nem nyert a Bajnokok Ligájában (14 vendégszereplése közül 13-szor kikapott).

A két együttes a tavalyi csoportkörben is találkozott: Glasgowban a „kelták”, a portugál fővárosban a „sasok” nyertek 3-0-ra.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 3. FORDULÓ


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN SAHTAR DONECK
16 Kalac 30 Pjatov
19 Favalli 33 Srna
4 Kaladze 27 Csigrinszkij
13 Nesta 5 Kucser
44 Oddo 26 Rat
23 Ambrosini 11 Ilsinho
21 Pirlo 18 Lewandowski
8 Gattuso 7 Fernandinho
10 Seedorf 8 Jadson
22 Kaká (11 Gilardino) 25 Brandao
9 Inzaghi 99 Lucarelli
Vezetőedző: Vezetőedző:
Carlo Ancelotti Mircea Lucescu


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
BENFICA CELTIC
12 Quim 1 Boruc
5 Léo 5 Caldwell
4 Luisão 44 McManus (Kennedy)
8 Kacuranisz 3 Naylor
14 Pereira (22 Nélson) 48 O’Dea
18 Binya 8 S. Brown
10 Rui Costa 18 Donati
26 C. Rodríguez (20 Di María) 25 Nakamura (McGeady)
25 Nuno Assis 15 Sno
7 Cardozo (19 Bergessio) 20 Jarosik
16 Coentrão (30 Adu) 27 McDonald
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jose Antonio Camacho Gordon Strachan
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik