A Sevilla athéni győzelemmel emlékezne Antonio Puertára

Vágólapra másolva!
2007.09.03. 15:16
A pénteki európai Szuperkupa-mérkőzésen vereséget szenvedő Sevilla FC nem a két gólos előny megtartására, hanem győzelemre készül az AEK Athén ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája múlt keddről elhalasztott selejtezőjében, ezzel kíván méltóképpen emlékezni a 22 éves korában elhunyt Antonio Puertára. Juande Ramos vezetőedző szerint csapata a görögországi sikerrel léphetne túl a hatalmas traumán.
Sevillai gólöröm az első találkozóról
www.uefa.com
Sevillai gólöröm az első találkozóról
Sevillai gólöröm az első találkozóról
www.uefa.com
Sevillai gólöröm az első találkozóról

„Remélhetőleg győzelemmel tudunk emlékezni Antonio Puertára. Csapatom ugyanolyan elszántsággal lép pályára, mint pénteken (az AC Milan elleni Szuperkupa-találkozón – a szerk.), többet nem is tudok mondani „ –kezdte nyilatkozatát.

Juande Ramos múlt kedden még nem számíthatott volna a klubcserén gondolkodó Daniel Alvesre, de a tragédia miatt mára halasztott találkozón már szerepelhet a brazil klasszis. A Chelsea-vel és a Real Madriddal is hírbe hozott védő ugyanis nem hagyta el az andalúziai klubot.

„Szükségünk van a győzelemre, mert így térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Nagyon szeretnénk bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Kevés időnk volt a felkészülésre, de remélem, hogy csapatom rendelkezik a győzelemhez szükséges tudással” – jegyezte meg a spanyol együttes sikeredzője.

A Sevilla FC Athénban még nem számíthat a BL-regisztrációs határidő után igazolt Aruna Konéra. Rajta kívül Javi Navarro térd-, Adriano Correia és Duda pedig vádlisérülés miatt nem léphet pályára.

A mai selejtezőt pikánssá teszi az AEK vezetőedzőjének személye. Az athéniakat ugyanis a spanyol Lorenzo Serra Ferrer dirigálja, aki korábban dolgozott a mai ellenfél őri városi riválisánál, a Betisnél.

„Jól tudjuk, hogy 2-0-s vereségünk után roppant nehéz lesz a dolgunk. De optimisták vagyunk, hinnünk kell a fordításban. Meg kell nehezítenünk az ellenfél feladatát. Gyorsan gólt akarunk szerezni, mert a vezetés szárnyakat adhat nekünk” – mondta a rutinos tréner.

Serra Ferrer ismét számíthat a sérülés után visszatérő honfitársára, Rodolfo Arruabarrenára, de a görög Európa-bajnok, Traianosz Dellasz lábbántalmak miatt kidőlt.
Spanyol hírforrások nem jelölték Tőzsér Dánielt az AEK Athén kezdőcsapatába.
A ma esti párharc győztese a következő körben a H-csoportban az Arsenallal, a Slavia Prahával és a Steaua Bucurestivel találkozik.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:

AEK ATHEN – SEVILLA FC 20:45
Helyszín: Athén, Játékvezető: Stefano Farina (olasz)
TERVEZETT KEZDŐCSAPATOK:
AEK Athen: Moretto - Edson Ramos, Geraldo, Dellas, Arruabarrena - Zikosz, Nsaliwa - Julio César, Rivaldo, Manduca - Liberopulosz.
Sevilla FC: Palop - Daniel Alves, Escudé, Fazio, Dragutinovics - Jesús Navas, Maresca, Poulsen, Capel – Renato, Kanouté
Az első mérkőzésen: Sevilla-AEK 2-0

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik